TORNAR

PSC, PP i ICV presentaran una moció a favor del polígon de la Zona Franca

Fins ara l'Ajuntament d'Igualada ha apel·lat a l'autonomia municipalista

economia
Dilluns, 21 novembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El futur del polígon de Can Morera inquieta la societat civil i política de la comarca més enllà dels estrictes límits del municipi al que afecta, Òdena. El canvi de govern a l’Ajuntament odenenc en les passades eleccions municipals van suposar un canvi de rumb en el projecte, el nou equip de govern (CiU i ERC) no vol tirar endavant el polígon de la Zona Franca. Davant d’aquest fet, l’oposició igualadina presentarà una moció al Ple per instar l’Ajuntament –del mateix color polític que l’odenenc- a donar suport a la nova infraestructura.

PSC, ICV i PP presentaran una moció a l’Ajuntament d’Igualada amb l’objectiu que l’Ajuntament d’Igualada adopti una posició clara respecte del futur del polígon de Can Morera. El text de la moció ha esta enviat als agents socioeconòmics de la comarca, interessats, també, en conèixer el futur de la infraestructura.

Què significa el polígon de la Zona Franca?

Jordi Riba, portaveu del grup socialista, explica que el polígon de la Zona Franca representa un nou tren que ‘no podem deixar escapar perquè pot garantir el futur desenvolupament econòmic i industrial del nostre territori’.

Per la seva banda, ICV –EUiA posa de manifest l’oportunitat que el Polígon de Can Morera pot significar per un territori amb un alt índex d’atur, en subratlla el fet que el Consorci de la Zona Franca hi sigui al darrera i el consens que ha generat entre els diferents agents socioeconòmics de la comarca.

Ramon Felip també hi aposta

Per la seva banda, Ramon Felip, president de la UEA, ha fet pública la postura respecte el projecte. Felip creu que és un error que l’actual equip de govern d’Òdena aturi un projecte com aquest, segons Felip és una oportunitat única per al territori ja que actualment, tot i que hi ha una gran quantitat de sòl disponible, no hi ha extencions prou grans per a les necessitats d’algunes empreses. Tot i que encara no ha parlat de cap empresa concreta interessada en el projecte, Ramón Felip té clar que si el Consorci de la Zona Franca hi està interessat és perquè el polígon té potencial.

La posició de l’Ajuntament d’Igualada

Jordi Riba demana a l’Ajuntament d’Igualada –del mateix color que el d’Òdena- que prengui una postura clara respecte el polígon de la Zona Franca ja que: ‘És un projecte de conca, no només de municipi’. Fins ara, Marc Castells, alcalde d’Igualada ha apel•lat a l’autonomia municipalista, deixant que cada alcalde decideixi sobre el futur del seu municipi.


13 Comentaris

j

josep

22 de novembre 2011.10:18h

Respondre

El consistori Igualadí hauria d’esperonar a l’equip de govern odenenc a tenir més perspectiva que l’anterior govern que va quedar atrapat en les bombolles de fum inflades per empresaris de la... Llegir més construcció en connivència amb els polítics socialistes de més pes a Catalunya. Tot i que alguns empresaris i ramificacions polítiques encara cueixen per la nostra comarca, almenys ara (gràcies a les urnes) no poden seguir fent i desfent a plaer com feien abans. És de les poques coses bones que ens està deixan la crisis. Ja ho diuen, veure la crisis com una oportunitat.

P

Pep Itu

Igualada City

21 de novembre 2011.23:24h

Respondre

No sembla mala idea dissenyar un polígon potent de la ZF a Òdena (o on sigui). El que passa és que l’época de vaques grasses ja va passar i mentre no hi caigui del cel un macro projecte... Llegir més estratètic (i tal i tal...), més val que anèssim pensant en omplint els tristos polígons ja disponibles a la comarca: Parcmotor (Castellolí), el de Montbui, Vilanova, la Pobla, ... i inclús el de les Comes. Que els empresaris i institucions promoguin l’atracció d’empreses, regalant el terreny, si es cau, l’electricitat, exempcions fiscals per territoris deprimits, etc... Un cop ho tinguem tot ben ple, llavors ja en parlariem... mentrestant, paciència, molta paciència... sort que ara amb el PP, ...no? O Potser no...

M

Marc

Plà de la Masia- Sant Pere

21 de novembre 2011.21:48h

Respondre

Sembla que continuem amb la mateixa tònica de voler manar a tot arreu, fins i tot als municipis veins.
Sembla ser que els polítics igualadins ( PSC,PP; ICV) com ara no tenen gaire feina, es... Llegir més dediquen, no a opinar, sinó a exigir que a Òdena es faci lo que ells consideren que es lo millor per la comarca.Que tenen el dó diví de la rao. Diuen que la zona Franca portara empreses,QUINES? encara no he sentit enlloc el nom d’una sola empresa que estigui disposada a anar als terrenys del Sr. SINGLA, a on per cert no hi ha ni aigua ni llum ni altres serveis que trigarien molts anys en fer-se, ja que recordem que en aquests terrenys no hi res, es trobem al mig de la muntanya. Perque tant d’interés per aquests terrenys, com ja ha comentat algú, sembla una mica sospitós.
Sembla ser que fins i tot el Sr. FELIP es troba massa interessat. Podrien estar una mica al dia, ja que dimecres passat van fer una entrevista a l’actual alcalde d’Òdena, el Sr. CASANOVA, a la qual explicava els projectes reals que tenen per portar feina a la comarca, amb un projecte aturat des de el 2008 per l’àntic ajuntament. No tenen res a dir d’això?. Sembla ser que la ubicació seria un altre, més a prop del poligon de les Gavarreres, I que? millor encara, parlem de 1200 llocs de treball que si haguessim interessat a hores d’ara ja serien una realitat.
També va fer esment a una reunió amb el responsables sindicals comarcals, als quals els hi va semblar perfecte aquest nou projecte, perquè no ho diuen.
Tant els interessa la zona franca que de veritat s’obliden de la feina dels treballadors de la comarca.
I per finalitzar vull recalcar que parlem del terme municipal d’Òdena i no d’Igualada, encara no s’han adonat que l’epoca del caciquisme aqui s’ha acabat

l

lebasi

21 de novembre 2011.13:38h

Respondre

A part de quí siguin els terrenys..., els politics d’una banda i altra que es dediquen a criticar-se... etc. El més trist es que hi ha un nou ”politic” a l’Ajuntament d’Odena, que serà... Llegir més alcalde per dos anys, que es igualadí... es va fer una casa a l’Espelt... que està en contra d’aquest nou Poligon des de fa anys per motius personals (li queda massa a prop de casa seva) i crec que aprofitarà que està a l’Ajuntament per treure’n profit... i la resta de la gent, es igual! Com diuen en castellà: ”vaya yo caliente...” El politics son tots semblants, es igual que siguin de CIU, PSC... el que conta es com es la persona ;(

A

Albert

Igualada

21 de novembre 2011.11:51h

Respondre

Veient el que ens ha dit el sr. Pretòria, aquest cas implica tant gent del PSC com de CIU, tot va relacionat amb l’escàndol de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet.
Crec que a l’hora... Llegir més d’omplir-se les butxaques no existixen colors polítics.
Potser hauríem de disposar de noms i cognoms de les empreses que realment volen estar aquí o simplement és una jugada urbanística on en sortirem escaldats tots plegats.

M

Marimon

odena

21 de novembre 2011.10:57h

Respondre

El Sr. Pretoria te molta raó. Els imputats en el cas son, ademés, dos membres destacats de Convergencia: els Srs. Prenafeta i Macía Alavedra. Pero ara
que hi penso que te a veure aixó amb lo de... Llegir més la zona franca apoiat per socialistes i comunistes. Els que s´hi oposen son precisament els de Convergencia d´Odena.

j

jb

Igualada

21 de novembre 2011.10:56h

Respondre

A vegades dona la sensació de que estem parlant de posar una nau industrial al mig de la rambla, el passeig o qualsevol altre carrer. En valoracions polítiques no hi entro, no soc polític, però... Llegir més jo que treballo com a comercial, nomes puc dir que en comparació amb altres poblacions, la nostre, Igualada, es ben morta. De veritat ho dic que no puc entendre com una comarca on realment la feina escasseja per tot arreu, se li posi pals a les rodes a un projecte que pot canviar o al menys pal·liar en gran part aquesta situació.
Algú s’imagina ara a Martorell sense la Seat i el seu polígon? Dons de que tenim por?

J

Joana

igualada

21 de novembre 2011.10:49h

Respondre

Al segle IX uns quants ”caciques” igualadins va aturar la vinguda de la vis ferrea de via ampla de la companyia MZA -el que després sería RENFE-. El tren va unir Madrid, Zaragoza i Alacant i va... Llegir més ser tot un avenç ecónomic per les poblacions que passava. Aquesta prosperitat i creixement no interessava a tot-hom que veia competidors en el control dels negocis locals i encariment de la ma d´obra. Avui, encara ho plorem. Les coses avui han canviat i no crec de cap manera que a algú li convingui que no es creien molts llocs de trevall.

j

josep

21 de novembre 2011.10:29h

Respondre

Joan V,
Il·luminats locals.
Quin nivell i elegància argumental. Entrant en tema amb lús d’adjectius pretesament despectius sense arguments.
L’estratègia dels contenidors entre en... Llegir més competència directa amb l’activitat agrària. Entra també en competència directa amb la idea de producció i consum en orígen que anuncia la generalitat a la tele: perquè elimina la producció en orígen i perquè s’especialitza i es posa al servei del moviment de productes d’allí cap allà. A més del conflicte d’interessos econòmics (en el sector agrari i el logístic) i del model de futur, hi ha una manera de viure i un entor natural a preservar, la millor herència que podem deixar als nostres fills.
Per mi, l’adjectiu ”il·luminat” qualifica millor a aquell que pensa que el futur ha de passar per l’activitat d’unes hipotètiques empreses que han de venir de fora. De fet unes empreses que hem de resar que ens vinguin perquè els oferim un recurs escás (sòl urbanitzable a preu de ganga) que oferim perquè renunciem a la funció que actualment fa. Unes empreses que per definició demanaran molt poca mà d’obra (a més poc qualificada) que no porten el famós valor afegit que tant omple la boca als que parlen d’estratègies de futur i que han de deplaçar el que tenim aquí. Perquè el que tenim aquí no deu servir per a res, tot i que el que tenim són un professionals ben formats i curtits, especialitzats en el negoci agrari. Un dels pocs negocis que ha incrementat en treballadors i que no ha canviat la seva dinàmica per la crisi.

Apa, salut i vés fent lloc perquè de fóra ens vinguin a llaurar el futur.
PD. Això de posar etiquetes és difícil i massa agoserat. Però, ...podria qualificar-te com a visionari provincià global?

S

Sr. Pretòria

21 de novembre 2011.09:18h

Respondre

Ai aquests terrenys que fan una oloreta que sembla als Igualadins no ens hagi arribat des de fa temps.
Aquests terrenys son o eren fins que va esclatar el cas Pretòria propietat del sr. Josep... Llegir més Singla, expresident de l’empresa Proinosa, si aquella que va fer unes piscines a Igualada i que al cap de 4 dies perdien aigua, i imputat en el cas de corrupció urbanística Pretòria.
En fi, actualment només es dona prioritat a aquests terrenys i això fa malpensar i bastant, el que passa és que a Igualada, certes persones per molts merders que realitzin sempre caminaran amb el cap ben alt i seran ben vistes allí on vagin.

M

Marc

21 de novembre 2011.09:05h

Respondre

Tal i com estan les coses, dir que no a un projecte que per definició crearà feina, és moltes coses però, sobre tot (i el més suau), molt insolidari

M

Morera

Odena

21 de novembre 2011.08:27h

Respondre

Riba, ara que els socialistes esteu cada vegada més isolats, em podries dir quins projectes són de conca i quins només de muncipi?. En quins temes els muncipis del voltant d’Igualada us hem de... Llegir més demanar permís i en quins no?.
Com tenbiu la barrra de dir com ha de créixer un muncipi vei?
No us he adinat que heu perdut totes les eleccions que s’han fet el darrer any i per tant no teniu ni credibilitat ni autoritat, i menys, poder, per dir què han de fer els muncipis veïns?

L’outlet no era un projecte de comarca, Riba? Ho dic perquè tu mateix vas ser qui va impulsar un projecte per fer la competencia a Òdena. No vareu deixar de posar pals a les rodes a l’outlet i ara vens a donar lliçons de què pot decidir Igualada i què de cada poble?
Riba, si us pleu, fes el favor de deixar de dir què han de fer els veïns i dedica’t a fer propostes i a preparar-te per d’aquí a quatre anys. Millor per d’aqui a dotze. O marxa amb l’Aymamí. Ah, i pren en Cuerva, que no té feina.

J

Joan V

21 de novembre 2011.07:46h

Respondre

Més enllà de colors polítics i il·luminats locals, esperem que tiri endavant. És de les poques sortides reals que té Igualada. Algú recorda les fàbriques on treballaven 300 0 400 persones?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.