TORNAR

Sant Martí de Tous acull una nova edició del mercAnoia

Agroturisme, gastronomia, artesania i oci de tota la comarca

economia
Divendres, 27 març 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest proper diumenge Sant Martí de Tous acollirà una nova edició del mercAnoia, una fira d'agroturisme, gastronomia, artesania i oci de tota la comarca promoguda per la FACS (Federació Anoienca de Comerç i Serveis), que va camí de consolidar-se. Durant la presentació de l'acte, l’alcalde de Tous, David Alquézar, va destacar la importància que tenen en aquests moments de dificultats les iniciatives emprenedores com mercAnoia, per ser capaces d’aglutinar els col•lectius d’emprenedors dels municipis petits i oferir-los un espai de negoci, d’oci i de trobada.
PUBLICITAT

El president de la FACS, Emili Castells (esquerra), i l’alcalde de Tous, David Alquézar, durant la presentació del MercAnoia

Els fets més destacats del mercAnoia de Sant Martí de Tous seran:

• Activitats per als infants i grans amb Tot Circ, que continuarà participant en el mercAnoia.

• Un taller de ceràmica, on s’ensenyarà com fer un dibuix o posar el nom en una figura de terrissa que els participants es podran emportar com a record del mercAnoia. (amb la col•laboració de ceràmica la Pobla)

• Es regalaran 60 caixes de mitges dotzenes d’ous als primers assistents, gràcies a l'organització i la granja avícola Albet de la Llacuna

• Es regalaran 50 caricatures realitzades per l’artista David Rivera, ja que l’acceptació de la MercaCaricatura farà repetir-la

• S'oferiran 100 tiquets gratuïts als expositors i acompanyants per l’esmorzar de pagès preparat pel Centra Social de Cabrera d’Anoia.

• Se sortejaran entre els assistents 7 dinars o sopars per a dues persones en “restaurants socis FACS”; un vol en globus pels “Camins de Vent”; una nit en una casa rural per a 4 persones “ a Cal Manset de Copons ”; i tres revisions i equilibrats de vehicle al “First-stop”

• Finalment, se celebrarà un concurs a la millor fotografia de la fira, que tindrà lloc a través dels amics de la FACS del Facebook i tindrà com a premi un curs d’un dia amb cavalls per a dues persones, a la “Fundació Projecte Miranda”.

Durant la presentació de la fira, l'alcalde Tous va afirmar que "amb la col•laboració del Consell Comarcal, l’organització de la FACS i el recolzament del seu president, l'Emili Castells, ens faciliten la difusió, la promoció i la publicitat dels nostres comerços i dels nostres emprenedors petits, que amb aquestes accions reben un merescut reconeixement tot situant-los en el mapa anoienc". Les botigues de poble, va afegir Alquézar, “són necessàries per mantenir el teixit socioeconòmic d’un poble”.

Per concloure la presentació, el mateix alcalde va ressenyar que en el mercAnoia de Tous es farà coincidir una campanya que, amb el nom “A l’Anoia reciclem, fes-ho per tu, fes-ho per tots” i organitzada pel Consell Comarcal, vol promoure la recollida selectiva de vidre, paper i cartró. Al seu torn, el president de la FACS, Emili Castells, va agrair les paraules de l’alcalde i va reconèixer la implicació personal i l’aposta que el govern de Tous està fent pel comerç. Segons mateix Castells, Tous podria esdevenir un referent comarcal pel que fa a iniciatives emprenedores.

La propera edició del mercAnoia se celebrarà a Rubió el 24 de maig, coincidint amb la festa major del poble. D'altra banda, el president de la FACS també va anunciar la celebració de la “Festa Facs” del comerç i els serveis de l’Anoia, que serà el proper dia 19 d’Abril al restaurant Mas dels Vivencs de la Pobla de Claramunt.

FACS


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.