TORNAR
PUBLICITAT

El sector immobiliari de l'Anoia "no es veu afectat especialment" per la crisi sorgida de la COVID-19

Demanen una rebaixa impositiva als locals comercials

economia
Dilluns, 8 febrer 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La problemàtica principal del sector aquests mesos marcats pels confinaments és de tipologia logística. Segons la UEA, malgrat tots els hàndicaps, les immobiliàries han sobreviscut bé i s'han adaptat digitalment.

PUBLICITAT

La UEA s'ha reunit amb diverses immobiliàries de la comarca i de la seva sectorial, per tal de conèixer el seu estat davant de la situació actual per la COVID-19, i així seguir "treballant les seves necessitats i propostes" i tractar-les amb els estaments necessaris. En aquesta línia, les empreses immobiliàries de la comarca han exposat que tot i la pandèmia, han tancat l'any positivament, i no s'han vist especialment afectades per la crisi econòmica originada per la pandèmia.

Les principals dificultats són de caràcter logístic. Però "el sector s'ha adaptat a la situació i ha donat un bon servei als seus clients i usuaris amb les noves eines digitals". Ara bé, les empreses immobiliàries veuen amb incertesa el futur més immediat, ja que consideren que la crisi laboral, tard o d'hora, pot afectar el sector, ja que hi ha molta gent en situació d'ERTO o que s'ha quedat sense feina.

Normatives

Les empreses exposen que "hi ha moltes normatives que afecten el mateix sector; especialment, pel que fa al mercat de lloguer". En aquesta línia, les immobiliàries afirmen que "hi ha un problema de manca d'oferta, que no es construeix i tampoc hi ha pisos que es lloguin". Hi ha hagut també "una gran afectació pel que fa als locals comercials". Una altra conseqüència és que "els propietaris de locals comercials han hagut d'assumir la rebaixa dels preus dels lloguers dels locals comercials". Per evitar més destrucció de negocis, el sector immobiliari creu que una de les ajudes directes que es pot fer al sector del comerç, és aplicar una rebaixa d'impostos als seus locals, i demana a l'administració que s'ho plantegi. Valoren favorablement per tal de donar un nou ús als baixos dels pisos d'Igualada i que això augmentarà el mercat d'habitatge.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.