TORNAR

La sectorial d’assessors de la UEA fa una sessió sobre la prevenció de blanqueig de capitals

Gemma Ramoneda i Edgar Sánchez, assessors jurídics experts, van ser els ponents de la jornada

economia
Dimecres, 12 desembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El nou escenari de seguretat internacional ha propiciat que hi hagi importants canvis en la persecució del blanqueig de capitals. L'acte de la UEA  va comptar amb el suport de l'Associació Catalana de la Compatibilitat i la Direcció.

Amb el títol 'Les noves obligacions en prevenció de blanqueig de capital i finançament del terrorisme', la sectorial d'assessors de la Unió Empresarial de l'Anoia va organitzar la darrera jornada formativa d'aquest any conjuntament amb ACCID, l'Associació Catalana de la Compatibilitat i la Direcció. Aquesta sessió va anar dirigida als professionals del sector de les assessories i gestories de la comarca de l'Anoia. La finalitat era la difusió de les noves 
obligacions com pot ser l'establiment d'un canal de denúncies anònim o la inscripció obligatòria al Registre Mercantil. 

La jornada va comptar amb les ponències de Gemma Ramoneda i Edgar Sánchez, assessors jurídics experts en blanqueig de capitals que van explicar les
normatives aplicables i els subjectes obligats a complir la normativa específica en prevenció de blanqueig de capitals i finançament del terrorisme. L'acte també va comptar amb l'assistència del President de l'ACCID, Daniel Faura, i el corresponsable de la sectorial d'assessors de la UEA , Amadeu Morros.

La ponència va tenir lloc a la Sala d'Actes de la UEALa normativa de Prevenció del Blanqueig de Capitals (LPBC) regula certes obligacions, actuacions i procediments que hauran de complir els subjectes obligats, és a dir, les persones físiques i jurídiques a les quals la norma imposa determinades obligacions de cura i control respecte dels seus clients. El nou reglament de la llei diferencia les obligacions pel volum de les empreses. Per exemple, les empreses amb menys de 10 treballadors i que facturin menys de dos milions d'euros a l'any tenen unes obligacions més reduïdes. La nova normativa també endureix les sancions adaptant els límits sancionadors als llindars màxims establerts per la normativa de la UE.

Algunes de les noves obligacions que regula la llei són l'obligatorietat de nomenar un representant davant el SEPBLAC (Servei Executiu de la Comissió de Prevenció del Blanqueig de Capitals), la identificació i coneixement dels seus clients i les seves activitats, formar al personal perquè coneguin les obligacions i d'aquesta manera sàpiguen identificar operacions sospitoses, disposar d'un manual de procediments i una auditoria anual de les mesures implantades per un expert extern -reconegut pel SEPBLAC- que haurà de comunicar a aquesta unitat que l'ha realitzat. Davant els dubtes que pot generar aquesta nova llei, la sectorial recomana l'assessorament per professionals qualificats.

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.