TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

La sectorial immobiliària de la UEA aborda la problemàtica de la mobilitat a l'Anoia

Valoren que calen ”plans generals actualitzats, però també poder executar modificacions puntuals”

economia
Dimarts, 16 abril 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Representants del sector immobiliari i el ram dels aparelladors remarquen la necessitat de millorar urgentment les connexions. També es manifesten favorables al polígon de Can Morera perquè "portarà grans empreses a la comarca i de retruc, es crearà ocupació i es milloraran les carreteres".

PUBLICITAT

Bona ubicació geogràfica, però amb mancances a nivell d'infraestructures i comunicacions. Aquest és un dels diagnòstics bàsics que es fa sobre la comarca des del sector empresarial, que s'ha manifestat de manera reiterada. En aquest sentit, la UEA amb la col·laboració de la CUMA (Comissió d'Urbanisme i Mobilitat de l'Anoia), ha iniciat un treball d'escolta per conèixer de primera mà les necessitats dels empresaris. En aquest sentit la patronal es va reunir amb empresaris del sector de les immobiliàries, arquitectes i aparelladors de la comarca per conèixer el seu punt de vista i de primera mà quines són les prioritats que aquests empresaris creuen necessàries per a millorar la mobilitat.

La trobada dels membres de la sectorial immobiliàriaEls assistents van insistir en la necessitat "de tenir plans generals actualitzats, sobretot el d'Igualada que data del 1986", però encara veuen més necessari "poder executar modificacions puntuals sense canviar tot un Pla General". Segons els assistents "aquest sistema s'utilitza en altres poblacions i això agilitza molt les reformes i millores d'alguns carrers o barris de les ciutats".

Un altre dels clams va ser la millora de la connexió en transport públic cap a Barcelona, "sobretot en tren". Una bona comunicació
milloraria la mobilitat dels anoiencs cap a Barcelona, però també portaria gent de fora cap a aquí. I és que segons els assistents "Barcelona esta creixent molt, i si ens sabem vendre i millorar com territori atractiu, nosaltres podem ser el barri que necessita la
capital". Van proposar la idea "d'un tren llançadora fins a Castellbisbal".

Els assistents van reclamar millorar la connexió amb transport públic entre l'Anoia i les capitals de comarca veïnes com Manresa i Vilafranca del Penedès. També es va parlar del Polígon de Can Morera. La majoria dels assistents veuen amb bons ulls l'aposta del territori per construir un polígon de gran format ja que "això portarà grans empreses a la comarca i de retruc, es crearà ocupació i es milloraran les carreteres".

"Una cosa porta a l'altre i és important fer aquesta aposta" asseguren. En relació amb els polígons industrials també es va parlar de realitzar una diagnosis per adaptar-los a les necessitats actuals i crear noves eines per agilitzar la burocràcia quan hi ha inversió industrial. Altres temes que va sorgir durant la trobada va ser la manca d'oferta de pisos de lloguer que hi ha a Igualada, la reforma del barri del Rec, i la rehabilitació dels múltiples pisos buits que hi ha a la ciutat d'Igualada.

PUBLICITAT

1 Comentaris

U

U

17 d'abril 2019.12:56h

Respondre

Es possible?. Us imagineu que per millorar la gespa del meu jardí, demanés q es fes un pantà al riu Anoia. No importa si tinc un pou que no li funciona la bomba. Veig amb bons ulls q es faci un... Llegir més pantà al riu Anoia: augmentarà el volum d’aigua a la comarca i atraurà nous veïns de Barcelona a comprar cases amb jardí. Si aquest senyors es veiessin amb els meus ulls s’amagarien a sota terra de vergonya. Qui són? La sectorial immobiliària de la UEA?. Oido cocina. Tothom és lliure de dir el que vulgui però també és responsable del que diu.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.