TORNAR

La sectorial immobiliària de la UEA celebra una sessió sobre prevenció de blanqueig de capitals

Els promotors del sector són subjectes obligats a formar-se en la nova normativa de l’àmbit

economia
Dimecres, 17 juliol 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Unió Empresarial va portar a Igualada dos ponents per tractar els principals detalls de la nova normativa de prevenció de blanqueig de capital. Un reglament que endureix les condicions i sancions i els adapta als llindars de la normativa comunitària. 

La prevenció del blanqueig de diners és una de les prioritats de les administracions. La Unió Empresarial de l'Anoia, a través de la sectorial anomenada UEA Immobiliaris, organitzava recentment una sessió per abordar aquesta qüestió. Amb el títol 'Les noves obligacions en prevenció de blanqueig de capital i finançament de terrorisme', els professionals immobiliaris de la comarca van conèixer de primera mà quines obligacions els imposa aquesta nova normativa atès que afecta al seu sector empresarial.

Els ponents convidats, a la taula de les dependències de la UEALa sessió la dirigien Gemma Ramoneda i Edgar Sánchez, assessors jurídics i experts en blanqueig de capitals, de Tarinas Consulting. La normativa de Prevenció del Blanqueig de Capitals (LPBC) regula certes obligacions, actuacions i procediments que hauran de complir els subjectes obligats, és a dir, les persones físiques i jurídiques a les quals la norma imposa determinades obligacions de cura i control respecte dels seus clients. El nou reglament de la llei diferencia les obligacions pel volum de les empreses. Per exemple, les empreses amb menys de 10 treballadors i que facturin menys de dos milions d'euros a l'any tenen unes obligacions més reduïdes. La nova normativa també endureix les sancions adaptant els límits sancionadors als llindars màxims establerts per la normativa de la UE.

Els ponents van detallar algunes de les noves obligacions que regula la llei com "són l'obligatorietat de nomenar un representant davant el SEPBLAC (Servei Executiu de la Comissió de Prevenció del Blanqueig de Capitals), la identificació i coneixement dels seus clients i les seves activitats, formar al personal perquè coneguin les obligacions i d'aquesta manera sàpiguen identificar operacions sospitoses, disposar d'un manual de procediments i una auditoria anual de les mesures implantades per un expert extern -reconegut pel SEPBLAC- que haurà de comunicar a aquesta unitat que l'ha realitzat". Així, els promotors immobiliaris i aquelles persones o entitats que exerceixen activitats d'agència, comissió o intermediació en la compravenda de béns immobles són subjectes obligats per l'article 2.1.1 de la Llei 10/2010, de 28 d'abril, de Prevenció del Blanqueig de Capitals i de Finançament del Terrorisme.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.