TORNAR

Els sindicats i les patronals critiquen el pes "dels que no volen política industrial" en el planejament del Penedès

Joan Domènech demana ”un encaix entre les polítiques de preservació del territori i el desenvolupament”

economia
Dimecres, 20 gener 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un manifest alerta que "la vegueria pot ser un museu" en 40 anys i que pot quedar desprovista de mitjans de producció. Demanen que les opinions "favorables al desenvolupament" tinguin més pes en l'avantprojecte del pla territorial.

En una compareixença conjunta aquest dimarts, les patronals i principals sindicats del Gran Penedès han demanat tenir "més influència" en la redacció del Pla Territorial Parcial que està fent la Generalitat, on demanen garantir el desenvolupament econòmic de la vegueria. En un manifest conjunt, les entitats empresarials FEGP i UEA, i els sindicats CCOO i UGT asseguren que els grups contràris al desenvolupament tenen un "excés" de veu als debats on s'està discutint el planejament del Penedès, i exigeixen una representació "més equilibrada", segons recull l'ACN.

Les vinyes Torrens FOTO: Anoiaturisme"No volem una vegueria que d'aquí a 30 anys sigui un museu perfecte i haver d'anar a treballar a 40 quilòmetres", afirmen. Assenyalen que els assistents als debats per acabar de definir l'avantprojecte del Pla Territorial Parcial (PTP) "no han estat proporcionals ni a l'hora de representar les quatre comarques ni a l'hora de donar veu a tots els sectors que haurien de dir-hi la seva". El secretari general de la UGT, l'anoienc Francesc Rica, assegura que "la gent més reticent al desenvolupament ha tingut molta volada" en el procés i que "cal un pla consensuat, amb totes les veus". Conclou que "cal fer conviure el paisatge amb l'activitat econòmica".

El secretari general comarcal de CCOO, Josep Maria Romero, assegura que "no anem contra ningú, però cal consens amb aquells grups que volen evitar qualsevol desenvolupament industrial". També el president de l'UEA, Joan Domènech afirma que cal "un encaix entre les polítiques de preservació del territori i l'aposta pel desenvolupament. No es pot permetre la destrucció de més llocs de treball. Sembla que si defensem la indústria estiguem anant contra el medi ambient, però això és fals. Cal veure la balança de forma equitativa". 

Des de la FEGP, la presidenta Neus Lloveras ha insistit a demanar "un procés participatiu que vetlli per representar de manera equilibrada totes les opinions", i ha assegurat que a les reunions celebrades fins ara "hi havia un excés de veu d'algunes entitats que deixava sense veu a una altra part del territori". "Hem patit molt amb la crisi de la covid-19, i calen mesures efectives i bones per impulsar la recuperació", ha afegit, mentre ha fet una crida a altres entitats econòmiques i socials per a què donin suport al manifest.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.