TORNAR

Els sindicats UGT i CCOO fan les seves aportacions al procés participatiu del Pla Director

economia
Dimarts, 16 juny 2020. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest juny s'ha donat el tret de sortida al procés participatiu del Pla Director d'Activitats Econòmiques de la Conca d'Òdena. Hi està convidada tota la ciutadania, com també els diferents agents socials i econòmics. Els sindicats UGT i CCOO ja han fet algunes aportacions.

Mario Olmedo, representant d'UGT a l'AnoiaAmb el procés participatiu en marxa, els sindicats Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT) s'hi han sumat. Animen a tots els agents socioeconòmics i a la ciutadania en general a participar. Fa dues setmanes, les set batllies de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena anunciaven el procés, juntament amb la Generalitat. Té com a objectiu recollir les necessitats i sensibilitats dels diferents agents socioeconòmics i definir un model equilibrat, inclusiu i sostenible, que estigui consensuat.

Aquests sindicats, "com actors destacats del territori, recolzem la iniciativa com a promotora del desenvolupament econòmic del nostre territori, que fomenti l'economia sostenible circular generadora d'ocupació i motor per a la millora de la qualitat de vida del conjunt de la ciutadania." S'ha adaptat el procés per la situació actual amb la COVID19 i serà bàsicament digital, tot i que inicialment estava previst un format molt més presencial. Ha estat dissenyat per facilitar informació sobre el projecte (PDUAECO) i fomentar la participació digital a través del portal de participa.gencat.cat

Els canals de participació previstos són les sessions de debat amb experts i veus del territori, amb la possibilitat de fer preguntes per avançat; les propostes en els diferents eixos del debat al portal participa.gencat.cat, i les sessions de mapeig que es faran al setembre i que, en funció de la situació sanitària, seran presencial o digitals. Des de la Direcció General de Participació s'ha explicat que es recolliran totes les propostes que faci la ciutadania i que, si bé els resultats del procés no seran vinculants, s'explicarà de quina manera s'hauran incorporat en el Pla en el PDUAECO i els motius de la seva inclusió o no.


1 Comentaris

E

Eduard Ruiz

Igualada

17 de juny 2020.12:22h

Respondre

Val a dir que en el títol del “Pla Director” falta la paraula “URBANÍSTIC” davant “d’Activitats Econòmiques de la Conca d’Òdena”.

És rellevant perquè, quan... Llegir més s’aprovi, serà el moment de posar al dia el POUM d’Igualada
(de l’any 1986 !!! Fa 34 any !!!, ja l’hi toca)


Pel que fa al procés participatiu digital, https://participa.gencat.cat/processes/PDUAECOConcaOdena iniciat el 2 de juny, pel que sembla no desperta gran interès entre la ciutadania, per les propostes presentades.

De moment he presentat una, pensat en la REINDUSTRIALITZACIÓ, dins de la Categoria “Model econòmic i social”:

LA CONCA, L’ANOIA, REFERENT DE PRODUCTIVITAT INDUSTRIAL l

la “falca” que ens cal per apuntalar els avanços en la COMPETITIVITAT I RENDIBILITAT de les PIMES INDUSTRIALS del territori.


Esperem que els DEBATS (entre experts, ciutadans) previstos animin a la participació i a trobar els millors camins per la prosperitat (econòmica, social, cultural) de la Conca d’òdena i de returc de l’Anoia, que falta ens fa.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.