TORNAR

TIC Anoia engega una iniciativa per involucrar les dones en el sector

La Comissió de Dones de TICAnoia vol fomentar l’empoderament de les joves en aquest àmbit

economia
Dissabte, 7 març 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, l'entitat que agrupa les empreses anoienques del sector de les comunicacions, vol contribuir a tancar l'escletxa de gènere. Segons les dades de l'Institut Català de la Dona, gairebé set de cada deu persones en el sector són homes.

PUBLICITAT

L'entitat TICAnoia ha engegat la campanya 'Prepara't, volem que treballis amb nosaltres' per promoure la vocació TIC entre les dones. L'associació exposa que "les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) són un sector en creixement que any rere any està assolint majors taxes d'ocupació i generant molt PIB" però "és un sector que tradicionalment ha estat molt masculinitzat".

El sector TIC "forma part dels rols estereotipats de gènere més estesos quant a la formació i l'ocupació dels homes de la nostra societat". Amb la iniciativa, volen sensibilitzar de l'existència de la bretxa digital de gènere. Segons l'Estudi Dones en les TIC de l'Observatori de la Igualtat de Gènere de l'Institut Català de les Dones, les dones es veuen menys representades en el mercat laboral tecnològic.

A Catalunya, durant el 2019 el 69,1% de les persones ocupades en la branca d'activitat econòmica de la informació i les comunicacions eren homes, mentre que el 30,9% eren dones. Les dades sobre l'ocupació en els àmbits tecnològics mostren en general bretxa de gènere. Ara, volen acabar "amb les barreres culturals relacionades amb tradicions i estereotips fa que es tingui la idea que el sector de les TIC és més apropiat per als homes, les barreres personals relacionades amb factors socials i psicològics empenyen les dones fora del sector, doncs no s'hi senten representades, donat que la majoria de models de referència en el món de les TIC són homes".

Així, la Comissió de Dones de TICAnoia pretén trencar els estereotips per a lluitar contra les desigualtats de gènere i obtenir així la igualtat efectiva entre dones i homes, donar un enfocament inclusiu per empoderar les dones i les nenes en les TIC. Amb aquesta campanya TICAnoia convida a totes les entitats, empreses i professionals, especialment de l'àmbit tecnològic a donar suport a la campanya amb una petita acció: compartir una imatge de compromís per canviar les coses. Per prendre part a la campanya només cal descarregar el cartell de la campanya (pot fotografiar el codi QR) i fer-se una foto per compartir-la en les xarxes socials amb el hashtag #donesticanoia. Les imatges es recopilaran per fer-ne difusió al final de la campanya.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.