TORNAR

Les trucades a UEA pel confinament baixen en un 90% després de la creació del 'check point'

El personal que accedeixi al ’check point’ ha de tenir guants i mascaretes

economia
Dilluns, 16 març 2020. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dilluns, la Generalitat i els ajuntaments acordaven alleugerir el "confinament econòmic" de la Conca d'Òdena amb la creació d'una zona d'intercanvi de mercaderies, amb dos punts diferents. La Unió Empresarial ha celebrat que s'estableixin aquests dos punts, 'check points', que ja reclamava dissabte la consellera Àngels Chacón.

PUBLICITAT

Un dels punts d'intercanvi, a la C-37El president de la Unió Empresarial de l'Anoia, Joan Domènech, mostra la seva satisfacció per l'establiment des d'aquest dilluns de dos punts d'intercanvi de mercaderies. Això, segons la patronal, "ha rebaixat en un 90% les trucades que es rebien d'associats que reclamaven solucions davant el confinament". Domènech subratlla que "es farà tot amb el màxim respecte per la salut, es farà amb molta vigilància".

Indica que "hi continuen havent les restriccions per al personal i això té més difícil solució, sobretot perquè el factor salut com diem és bàsic. Hem d'anar tractant tots els temes amb deteniment, però no podem resoldre-ho tot a la vegada. Poder treure les mercaderies ja és un pas molt important i hem de seguir els protocols establerts. Més enllà de la preocupació pel coronavirus, el tema econòmic un cop s'acabi el brot pot ser molt greu".

En el cas del teletreball, Domènech matisa que "en les empreses es mira d'aplicar-lo. En el cas de la meva, tots els que tenen possibilitat de fer-lo, un 50%, ho estan fent". Altres empreses opten per avançar les vacances, sobretot algunes del sector hosteleria. 

Els requisits per anar a aquests punts d'intercanvi, segons la UEA, són "disposar de guants i mascaretes pel personal que accedeixi a aquest 'check point', (recordem que és primordial protegir la gent que ve de fora la zona confinada i també evitar que es pugui propagar de dins la zona cap a fora a través dels mateixos transportistes), tenir a mà i amb tot detall, un albarà o document que detalli el contingut del transport així com la destinació i tenir a mà els documents d'identitat de conductors i recordar que es pren nota també de les matrícules".

Informació sobre el coronavirus

http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.