TORNAR

La UEA crea un grup de treball sobre la transició energètica

L’entitat adreça una enquesta per avaluar i acompanyar el teixit empresarial en cap a una economia local sense emissions

economia
Dilluns, 3 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En el marc del recentment creat nou grup de treball anomenat "Transició energètica", la Unió Empresarial de l'Anoia ha creat una enquesta, que adreça al teixit empresarial anoienc, amb l'objectiu d'avaluar la situació actual a partir de les dades sobre les necessitats i les oportunitats de les empreses en el camí de la transició energètica.

PUBLICITAT

"La missió de la Unió Empresarial de l'Anoia és la d'acompanyar a les empreses de la comarca perquè siguin fortes i competitives, però també eficients", han remarcat des de l'entitat, que ha creat un nou grup de treball anomenat, precisament, "Transició Energètica". La UEA vol que "les empreses liderin aquesta transició, ja que representarà, per una banda, un augment de la competitivitat de les empreses; i per l'altra, de la fortalesa de Catalunya i de l'Anoia, a l'hora d'adaptar-se i respondre als canvis del sistema econòmic i energètic global."

Un dels primers passos és elaborar un estudi de diagnosi que servirà per orientar i acompanyar, posteriorment, les empreses "cap a una economia local sense emissions". La guia es crearà a partir de les dades sobre necessitats i oportunitats de les empreses, que es volen obtenir a partir d'una enquesta que podeu trobar en aquest enllaç.La transició energètica, un nou paradigma

La Transició Energètica cerca assolir un nou model energètic que minimitzi els elevats costos socials i ambientals del model energètic actual (el canvi climàtic), i comporta a la llarga, l'eliminació definitiva del fuel i del carbó. En aquest sentit, des de la UEA també es vol contribuir a l'objectiu del 100% d'energies renovables marcat per la Generalitat de Catalunya i la UE, l'any 2050.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.