TORNAR

La UEA impulsa una nova edició del programa 30 PLUS, adreçat a persones aturades de llarga aturada, prioritzant les majors de 45 anys

El programa ofereix contractació subvencionada a les empreses per inserir persones aturades

economia
Dilluns, 8 novembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Unió Empresarial de l’Anoia ha obert una nova edició del programa de formació i inserció laboral 30 PLUS. Ena questa cinquena edició, la patronal anoienca prioritzarà aquelles persones aturades de llarga durada, persones treballadores en situació d’atur majors de 45 anys i persones que tenen una baixa qualificació acadèmica.

PUBLICITAT

Seguint amb la línia de la UEA de dinamització de l’activitat empresarial i econòmica de la comarca, amb l’objectiu de crear ocupació i ajudar en la millora de la situació del mercat laboral anoienc, la patronal ha engegat la cinquena edició del programa 30 Plus, un projecte que té com a objectius principals la formació i inserció de persones a partir de 30 anys i inscrites al SOC com a demandants d’ocupació, en el mercat de treball. Per una banda, s’ofereix contractació subvencionada a les empreses per inserir persones aturades; i per l’altra banda, les persones reben una formació a mida de les necessitats del lloc de treball.

En aquesta edició, tot i que s’obre a majors de 30 anys, es prioritzarà a persones treballadores en situació d’atur majors de 45 anys. Altres perfils prioritaris són persones aturades de llarga durada i i persones que tenen una baixa qualificació acadèmica. Els requisits per participar en el programa és que les persones siguin majors de 30 anys i estiguin en situació d'atur, és a dir, han d'estar inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants de feina.

La UEA farà acompanyament tant a les empreses que cerquen personal per a les seves plantilles i que volen participar en aquest programa, així com a les persones que estiguin en situació d’atur, durant el procés de preselecció com a candidats i durant el procés de formació i incorporació a l’empresa.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal - Ministerio de Trabajo y Economía Social en el marc del Programa SOC-30 Plus regulat per Ordre TSF/132/2018, de 30 de juliol.

Des de la UEA assenyalen que les edicions anteriors del porgrama “han tingut unes estadístiques molt positives ja que la taxa d'inserció de llarga durada mitjana és del 85%. En aquestes 5 edicions s'han pogut ajudar a 48 persones en situació d'atur que s'han format i s'han incorporat al món laboral, ateses que aquestes incorporacions són perfils demandats per les empreses.

Candidats

Des de la UEA es farà una selecció de candidats que encaixin amb els perfils requerits. Des de l’entitat han assenyalat que ja han rebut diverses sol·licituds d’empreses anoienques, que busquen  administratiu/va, mosso de magatzem, comercial, operaris, entre altres.

Un cop feta la selecció, la UEA oferirà als candidats una formació especialitzada perquè desenvolupin correctament la feina en qüestió. Totes aquestes persones obtindran un contracte inicial laboral de mínim de 6 mesos de durada.

En aquest cas, les persones que estiguin en recerca de feina i vulguin formar part d'aquest programa per incorporar-se a una empresa anoienca, poden enviar el seu currículum o demanar més informació per correu electrònic a femocupacio@uea.catformacio@uea.cat o bé trucant per telèfon al 93 805 22 92.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.