TORNAR
PUBLICITAT

La UEA prepara una jornada sobre l'ecodisseny

El ponent serà el doctor en enginyeria industrial Pere Fullana

economia
Dissabte, 26 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Unió Empresarial de l'Anoia desenvolupa al costat de l'Agència Catalana de Residus un projecte per establir relacions simbiòtiques en el teixit productiu per millorar els índexs de sostenibilitat. És la segona fase del programa d'economia circular. 

PUBLICITAT

La jornada anterior d''Eines i oportunitats per a les empreses'En ple debat sobre quina és la millor opció ambiental, la Unió Empresarial de l'Anoia celebrarà el proper 7 de novembre una jornada de treball amb el doctor Pere Fullana, enginyer industrial, expert en producte i medi ambient i actualment Director de la Càtedra UNESCO de cicle de vida i canvi climàtic ESCI-UPF. La jornada porta per títol 'Ecodisseny i cicle de vida des de l'òptica empresarial' i que s'emmarca dins el projecte Connexions en Economia Circular impulsat per la UEA amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya.

Al llarg de la jornada es plantejaran aquestes qüestions i s'exposaran diversos casos pràctics. Els alumnes podran posar els seus casos d'empresa en el debat i comptar amb l'assessorament i l'acompanyament de l'expert en aquest tema. En aquest sentit, Pere Fullana recorda que "sense aquest coneixement, es poden destinar molts recursos per avaluar, millorar i comunicar aspectes irrellevants del meu producte. Sense la visió de cicle de vida, es poden destinar recursos a millorar una part de la cadena de producció quan els grans impactes són a una altra baula".

Els darrers temps, la UEA ha impulsat el programa d'economia circular i el vol aplicar en diverses fases. Una primera en què es va considerar elemental fer un estudi general d'estratègia circular per conèixer els principals residus que generaven les empreses anoienques, les necessitats de recursos, l'estat actual de les empreses, la seva consciència, les mesures que ja portaven a terme i els seus dubtes i necessitats. Es va elaborar l'informe 'Circularitat a l'Anoia'. La segona fase, en canvi, sota el títol 'Connexions en Economia Circular', es desenvolupa de la mà de l'Agència Catalana de Residus, donant una oportunitat a les empreses que vulguin desenvolupar una primera fase d'un projecte de simbiosi industrial.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.