TORNAR

La UEA presenta una instància a Vilanova per rebaixar la taxa d'urbanisme que s'aplica a les empreses

Es demana que hi hagi un acord municipal per ponderar el cost d’aquesta taxa

economia
Divendres, 21 desembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La patronal considera que aquesta taxa grava perjudicialment l'economia comarcal i les seves empreses. A diferència d'altres municipis, a Vilanova la taxa té valor monetari. 

La Unió Empresarial de l'Anoia ha portat a l'Ajuntament de Vilanova una instància que demana revocar la taxa d'urbanisme que aplica el municipi. Ja durant el ple d'octubre, el es va declinar fer una rebaixa de l'import, que segons la UEA "és certament elevada en relació a la resta de municipis de la conca d'Òdena" i com apunta també l'Associació de Polígons dels Plans "representa un greuge empresarial".

"No només està dificultant l'aposta de creixement de les empreses que ja hi ha al municipi, sinó que a més, genera una situació molt delicada en relació als municipis veïns per la diferència econòmica que representa per a les empreses a l'hora de fer una obra d'ampliació o instal·lar-se a Vilanova o en un altre zona de la Conca" mantenen les entitats empresarials. 

El polígon Pla de Rigat, a VilanovaEn la sessió plenària de les ordenances municipals hi havia una proposta del govern vilanoví per rebaixar aquesta taxa urbanística, després de rebre diversos recursos d'empreses afectades i reunir-se amb la UEA. No es va obtenir el consens necessari per tirar endavant i posar fi a aquest greuge que condiciona el creixement de les empreses. Davant el resultat, la Unió Empresarial ha manifestat el seu desacord a través d'una instància on s'argumenta que d'una banda, la taxa resulta molt elevada en casos industrials encara que l'obra sigui per un moviment de terres, i per l'altra, que, a diferència d'altres municipis de la MICOD, aquesta taxa és un valor monetari i no un percentatge sobre el preu d'execució del material de l'obra, fet que el fa desproporcionat a la prestació del servei.

La UEA es sol·licita a l'Ajuntament que reconsideri i mantingui la possibilitat de rebaixar l'esmentada taxa de cara el 2019. La Unió Empresarial de l'Anoia amb el suport de la Comissió d'Urbanisme i Mobilitat de l'Anoia (CUMA) seguirà el procés d'aquesta problemàtica i continuarà treballant i fent gestions per solucionar aquest greuge que limita el creixement o l'arribada d'empreses a Vilanova del Camí, i que de retruc també afecta a l'economia de la Conca i la comarca en general. Un dels objectius de la UEA és el de treballar colze a colze amb l'administració i els organismes necessaris per facilitar el creixement de les empreses i la instal·lació de noves empreses.


1 Comentaris

p

pepe

21 de desembre 2018.14:49h

Respondre

Sr Castells, i per quan una INSTANCIA?, per rebaixar el IBI a Igualada, una de les ciutats, en que es paga mes IBI. ?
I estem parlant de particulars, no de Empreses........

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.