TORNAR

La UEA retreu que els ajuts de l'administració als autònoms "són insuficients i molts tancaran"

La patronal demana ”garanties perquè quan acabi la crisi del COVID19 puguin reprendre l’activitat”

economia
Dijous, 2 abril 2020. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Davant l'impacte de l'aturada econòmica pel coronavirus, la patronal anoienca urgeix a que es prenguin mesures per protegir els autònoms. Entre altres mesures, demana que les administracions accelerin el pagament de les seves factures al col·lectiu autònoms i que la moratòria de la quota dels autònoms es converteixi en una suspensió de la mateixa, amb efectes retroactius per la que ja s'ha pagat ara a 31 de març.

PUBLICITAT

La Unió Empresarial de l'Anoia continua les trobades amb petits empresaris i autònoms que des del passat dia 13 de març no poden accedir al seu lloc de treball ja que tenen el seu habitatge fora de l'àrea de confinament o a l'inrevés amb el lloc de treball fora de l'àrea de la Conca. L'organització ha fet públic un manifest de suport als autònoms i assenyala que "l'Estat ha ofert uns ajuts pels autònoms i també el Govern de Catalunya però aquests ajuts, tal com hem dit reiteradament són totalment insuficients i no evitaran que molts autònoms hagin de tancar".

Insten a què es prenguin mesures com un ajornament del pagament d'impostos i tributs generals, que es tinguin més en compte els autònoms societaris en les ajudes i prestacions, que les entitats bancàries o ICF o ICO puguin fer un avançament o préstec de les factures emeses i pagarés dels autònoms dels darrers mesos sense interessos. Demanen "suport en l'endarreriment de les seves factures d'electricitat i aigua i flexibilitzar les condicions i el % de pèrdues per poder presentar cessament d'activitat."

El president Joan Domènech, al centre, amb la secretària Paula Arias, en un acte del 2019Indiquen que segons la darrera publicació al BOE, hi ha una "moratòria en la quota d'autònoms, pel pagament de les cotitzacions, però entenem que no és suficient, s'hauria d'eliminar aquesta quota o una part per aquells que hagin pogut treballar parcialment, i no només del mes de març sinó fins que tot torni a la normalitat, a més d'un ajornament dels pagaments d'impostos. També reclamem la posada en marxa d'una línia de crèdits en condicions avantatjoses i proporcionades a les necessitats reals dels autònoms.
Necessiten que s'implementin mesures complementàries a les ajudes aprovades pel govern espanyol i català per poder afrontar amb mínimes garanties la situació".

Afegeixen que "cal confinar-nos a casa sí, però cal poder garantir que la majoria de persones i els autònoms puguin reprendre de nou la seva activitat quan aquesta situació remeti. No volem perdre aquest teixit que genera treball i riquesa a la nostra comarca, si no el cuidem potser demà serà massa tard i molts d'ells no tornaran a aixecar la persiana".

Segons la patronal, el fet que el real Decret publicat el 30 de març doni llibertat a treballar els autònoms "és una proposta incongruent perquè com poden treballar si els seus clients i proveïdors estan tancats? Quina activitat han de desenvolupar? A l'Anoia tenim 8000 autònoms, alguns professionals i altres són els directius i propietaris de les empreses inferiors a 10 treballadors, que a la comarca representen el 84% del teixit empresarial, un col·lectiu que està desprotegit perquè la seva empresa ha hagut de tancar per motius legals o perquè els seus clients o proveïdors també han hagut de tancar".

Hi ha casos d'autònoms que "des del dia 13 no han pogut cobrar res perquè no han pogut treballar pel confinament, ni cobrar pagarés i talons, i arribat el final de mes, han fet front al pagament de quota d'autònoms, de factures, de salaris de treballadors, de proveïdors... Bona part dels autònoms de la nostra comarca són administradors d'empresa, que han hagut de prendre dures decisions davant d'aquesta situació", com és el cas "d'ERTO, però mantenint les liquidacions, quotes i obligacions al dia, i no només han quedat sense poder cobrar res aquest mes de març sinó fins i tot en algun cas havent de descapitalitzar l'empresa per poder pagar a treballadors i proveïdors".

Informació sobre el coronavirus

http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.