TORNAR

La UEA situa en 23 milions d'euros les pèrdues de les empreses per la COVID-19

Un 18,5% de les empreses enquestades plantegen reduir personal; un 7,6%, contractar més treballadors

economia
Dilluns, 14 setembre 2020. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El balanç del mig any de pandèmia en el món econòmic, segons la patronal, puja als 23 milions d'euros de pèrdues. La Unió Empresarial sol·licita que s'allarguin els ERTO per facilitar la recuperació de les empreses.

PUBLICITAT

A través d'una enquesta feta als seus associats, la UEA ha presentat un balanç de l'impacte econòmic de la pandèmia al món empresarial anoienc. Un impacte molt seriós, que veuen agreujat pel primer confinament a la Conca d'Òdena. El 65,2% de les empreses que han participat de l'enquesta afirma haver presentat un ERTO només pels mesos d'estat d'alarma, fins el juny. També el 34,5% de les 119 empreses enquestades afirma no haver rebut cap finançament. La xifra que subratlla la UEA que s'ha perdut és de 23 milions d'euros. L'entitat demana "la reducció de les quotes que l'empresa abona a la Seguretat Social, la reducció d'impostos o la flexibilització laborals com a claus per a sortir de la crisi." 

Segons la patronal, les empreses de l'Anoia "viuen una lenta i progressiva represa de la seva activitat." Pel que fa a la situació i a la gestió de l'organització, el 34,5% de les empreses enquestades afirma estar treballant al 100%; mentre que el 33,6% entre el 75 i el 100%, el 19,3% entre el 50% i el 75% i el 6,7% està operant menys del 25%. D'altra banda, segons la tendència de l'empresa o negoci, "el 73,9% afirma que mantindrà els i les treballadores de la seva organització, mentre que el 18,5% afirma que -si la situació no millora o empitjora- té previst disminuir el nombre de treballadors i treballadores, i el 7,6% de les empreses afirma que augmentarà el nombre de contractacions a la seves plantilles."

Segons les darreres dades de les que es disposa, hi ha un total de 1.575 expedients temporals, que afecten a 10.324 persones. En el cas de les empreses que sí s'han acollit a un ERTO, el 65,2% ho han fet només pels mesos d'estat d'alarma. El 22,7% afirma que han presentat un ERTO per baixa productivitat i el 12,1% de les empreses, han presentat un nou ERTO per més de 6 mesos.

Per part d'aquells negocis que s'han acollit a un ERTO, el 56,9% de les empreses indica que ja s'ha incorporat tota la plantilla. El 38,5% afirma que ho ha fet parcialment, i la resta expressa que la seva plantilla encara no s'ha incorporat a la feina. Pel que fa a si les empreses tenen previst incorporar alguna mesura de regulació de reorganització del seu personal, ja siguin mesures com la flexibilització, el teletreball, l'aplicació de torns, etc.… El 44,5% afirma que no té previst continuar aplicant cap mesura de regulació, mentre que el 22,7% afirma que sí.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.