TORNAR

La UEA urgeix a les administracions a prendre mesures: "ens calen certeses en aquest inici de curs"

economia
Divendres, 4 setembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les pròximes setmanes seran claus, segons la Unió Empresarial, per copsar com serà el curs econòmic. La patronal urgeix a les administracions a prendre mesures urgents ja que "hi ha el risc que diverses empreses tanquin."

PUBLICITAT

En un comunicat, la UEA expressa la seva "preocupació i inquietud davant la situació econòmica i empresarial –sense precedents- generada per la pandèmia mundial del coronavirus". Reiteren que el Govern "ha d'impulsar ajuts i mesures per ajudar a les empreses i als seus treballadors i treballadores." Cal "tenir certeses amb celeritat. Cal claredat, mesures, ajuts i solucions perquè les empreses puguin reactivar-se de forma competitiva."

Ressalten que "cal evitar que cap empresa tanqui i salvar llocs de treball a la comarca de l'Anoia. Joan Domènech, president de la Unió Empresarial de l'Anoia afirma que "generalment, la comarca de l'Anoia està representada per la micro i petita empresa i si no la cuidem, pot desaparèixer i no ens ho podem permetre. Ni en l'àmbit anoienc ni català: que cap empresa ni negoci tanqui, ni tampoc desaparegui cap teixit productiu. Els governs han d'estar a l'alçada de les circumstàncies."

Esperen que l'Estat aprovi "la pròrroga dels ERTO fins que la situació econòmica i empresarial millori; ajuts directes tant a autònoms, micro, petites i mitjanes empreses; ampliar els crèdits ICO, i ajuts a la digitalització i a la innovació empresarial. També reiterem la necessitat imperiosa d'ajuts directes al comerç de proximitat i al turisme; reduir la pressió fiscal ajornant els impostos, i fins i tot, condonant-los als sectors més afectats."

Apunten que "cal també que amb la màxima urgència doni solució perquè tinguin el mateix tractament els treballadors i treballadores que hagin de tenir cura dels fills per contagi com per quarantena i puguin acollir-se en ambdós casos a la baixa per incapacitat temporal assimilada a accident de treball."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.