TORNAR
PUBLICITAT

La UEA veu positiva la inversió del Govern en un circuit del vehicle autònom al Baix Penedès

El president Joan Domènech creu que ”totes les apostes d’aquesta tipologia són bones, també per l’Anoia”

economia
Dimarts, 1 desembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Generalitat anunciava fa unes setmanes una inversió de 15 milions d'euros en un circuit al Baix Penedès, a Santa Oliva, on es desenvoluparà el cotxe connectat. La Unió Empresarial de l'Anoia, en relació a la possible competència amb els projectes que es desenvolupen a Castellolí, considera que "és bo. Segueix una línia que ja està treballant el Parc Motor".

PUBLICITAT

El Departament d'Empresa i Coneixement farà una aposta per un altre circuit al territori català, el d'Applus-Idiada a Santa Oliva, al Baix Penedès. Són 15,3 milions "per a la construcció de pistes de proves i instal·lacions per a vehicles connectats i autònoms". Una iniciativa amb concomitàncies a la que està en marxa al Parc Motor. Amb tot, la UEA manifesta que "celebrem que el govern prengui una decisió tan estratègica i en el que creiem que és una bona direcció. No només pel país amb el Catalonia Living Lab, sinó també per la comarca".


El president de la UEA, Joan Domènech, entén que "és una aposta ferma i pública que el Govern català fa per la mobilitat i el vehicle autònom i segueix una línia que ja està treballant el Parc Motor amb unes instal·lacions de referència de la mà de Cellnex Telecom, i també els diversos agents públics i privats que ens hem unit sota un PECT pel vehicle connectat en territori urbà". Apunten que "afavoreix una aposta per la marca Catalonia Living Lab, i si plegats, ParcMotorCellnexIdiada, Montmeló, l'Anoia... i amb la inversió de la Generalitat i tota la que pugui arribar aconseguim que el vehicle connectat i autònom sigui fort i estratègic a Catalunya, se'n beneficiaran les empreses, els agents i els territoris que hi estiguin apostant".

Pistes a punt el 2024

Les previsions de la Generalitat és que aquestes pistes "estiguin a punt el 2024" i generaran un impacte econòmic creixent d'entre 2,5 i 4 milions d'euros anuals al PIB i crearan entre 50 i 80 llocs de treball directes. En total segons el Govern, la construcció del circuit generarà "fins a 243 llocs de treball anuals entre directes, indirectes i induïts i aportarà un PIB addicional de 12,3 milions d'euros. Es calcula que la meitat de l'impacte econòmic i de la creació de llocs de treball recaigui a la comarca del Baix Penedès".

Domènech manifesta la seva "plena confiança amb la Generalitat de Catalunya i la seva aposta pel vehicle autònom i connectat. Esperem que aquestes inversions puguin seguir revertint en aquesta estratègia i el territori arribant a altres instal·lacions, com el Parc motor que és una instal·lació que és una realitat excepcional en aquest entorn. Això ha posat l'Anoia al mapa de l'especialització del sector del motor. Estem molt orgullosos de les nostres instal·lacions i les promourem arreu".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.