TORNAR

Unió Empresarial de l'Anoia: 40 anys, 22 Nits Empresarials

Unes 350 persones han participat aquest dijous en la 22a edició de la Nit Empresarial, organitzada per la Unió Empresarial de l’Anoia amb el lema ”40 anys mirant al futur”, en el marc del 40è aniversari de l’entitat

economia
Divendres, 17 juny 2022. 15:51. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Unió Empresarial de l'Anoia ha recuperat l'escenari de l'última Nit Empresarial UEA, celebrada el 2019 abans de la pandèmia, el poliesportiu de les Comes, d'Igualada, per aglutinar, després de tres anys, el teixit empresarial de la comarca. Una trobada que ha aplegat unes 350 persones i en la qual s'ha guardonat Ceràmica Elias, Yvette Pons, Tefisa i el Consorci Sanitari de l'Anoia,i s'ha fet un homenatge als presidents de l'entitat al llarg de la seva història: M. Vives Vidal, Josep Romaní, Ramon Felip i Blai Paco.

La trobada empresarial va servir per mirar enrere, recordant la trajectòria de la Unió Empresarial de l'Anoia al llarg dels quaranta anys d'història, però també mirant endavant. Aquest va ser l'eix de la Nit Empresarial, amb el lema "40 anys mirant al futur". En aquesta línia, l'actual president de la UEA, Joan Domènech, ha tingut paraules d'agraïment cap a totes les persones que han format part de l'entitat al llarg d'aquests quaranta anys, presidents, juntes, professionals, col·laboradors... així com a les empreses associades, entitats i institucions que han fet que "La UEA sigui avui dia, l'entitat de referència de la Catalunya Central".

Sobre el present i el futur, Domènech ha insistit en la necessitat de sòl industrial a la comarca. "Si volem que vinguin noves empreses o que les existents creixin, necessitem espais industrials de gran format. A la comarca només tenim 8.000 hectàrees lliures; i només així generarem llocs de treball per a la gent aturada, pels nostres fills i filles, i és la manera que evitarem que cada dia, 16.000 anoiencs es desplacin fora de la nostra comarca per anar a treballar".

Domènech també va avançar més detalls d'un dels grans projectes que té damunt la taula l'entitat que presideix, la creació d'una fundació. El president va anunciar que un dels primers projectes serà la creació d'unes beques perquè joves en situació de vulnerabilitat puguin formar-se. "Ens centrarem en joves que vulguin estudiar les professions de les quals hi ha més mancança a la nostra comarca perquè volem ajudar als joves, però també, a les empreses, aconseguint així l'objectiu d'una màxima inserció laboral" va remarcar Domènech.

El batlle d'Igualada, Marc Castells, en la seva intervenció, va fer referència a Igualada i l'Anoia i les oportunitats que el territori no pot perdre per generar sòl industrial i atraure empreses que aportin valor afegit, refermant l'aposta de convertir Igualada en la capital del talent universitari i de formació professional.

Ceràmica Elias, Yvette Pons, Tefisa i el Consorci Sanitari de l'Anoia, premiats

En el transcurs de la trobada empresarial es van lliurar els Premis UEA, uns guardons que es lliuren amb la finalitat de reconèixer les iniciatives empresarials de les empreses associades a la Unió Empresarial de l'Anoia.

Ceràmica Elias ha estat guardonada amb el Premi UEA 2022 a la Trajectòria Empresarial. Es tracta d'una empresa situada al Bruc i que consta amb cent quaranta-nou anys de trajectòria empresarial ininterrompuda. Fundada l'any 1873, Ceràmica Elias està dedicada a la fabricació de terracota natural.

Yvette Pons ha estat guardonada amb el Premi UEA 2022 a la Capacitat Emprenedora. Va crear l'Institut Yvette Pons l'any 1995, i al llarg de tota la seva trajectòria ha estat guardonada i reconeguda com a referent dins el món de l'estètica a Catalunya i Espanya. Yvette Pons ha iniciat diversos projectes de formació de diverses tècniques manuals pròpies i patentades, arribant a professionals de dins i fora de les nostres fronteres, implantant-se en els centres d'estètica de més prestigi del nostre país.

Tefisa ha estat premiada amb el Premi UEA 2022 a l'Empresa Innovadora. Tefisa és la fàbrica catalana de Murtra Nonwovens, fabricants de teixits i no teixits, amb les tecnologies més avançades per continuar oferint els millors productes a l'avantguarda de la transformació i la tecnologia de l'automòbil, la filtració, el sector hospitalari, la construcció, la cosmètica, entre altres.

El Consorci Sanitari de l'Anoia ha estat guardonat amb el Premi UEA 2022 al Compromís Social per la seva lluita contra la Covid-19, però també, per la posada en marxa d'una campanya de mecenatge. Amb "La seva lluita és la nostra lluita", la campanya té per objectiu recaptar fons per a reformar l'Hospital de Dia Oncològic i convertir-lo en un espai més còmode, acollidor, i permetent una millor estada per als pacients oncològics.

Homenatge als presidents UEA

En el marc del 40è aniversari de la Unió Empresarial de l'Anoia, la Nit Empresarial va servir per retre homenatge als anteriors presidents de l'entitat: Josep M. Vives Vidal i Josep Romaní, Ramon Felip i Blai Paco.

La 22a Nit Empresarial UEA va ser conduïda per Candela Figueras i va comptar amb les actuacions d'Elisa Mas i Camil i del grup vocal, Metropolita. Ha comptat amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, l'Incasòl i la Diputació de Barcelona; amb el patrocini de MGC Mútua, Servisimó, Masats TG DX, Aigua de Rigat, CONRE, Circuit Parcmotor, el Consell Social de la Universitat de Lleida, Caixa Bank, la Mancomunitat de la Conca d'Òdena, GCT Plus, Dorsan, Curtits Badia, Labin, Auto Bomba, Comercial Godó, Calaf Grup, Rivisa, Control Financer; i a la col·laboració de Via Empresa, Canal Taronja, Schweppes, Àuria Grup, Cal Blay, RS Audiovisual i Montaggio.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.