TORNAR

La Unió Empresarial de l'Anoia denuncia el precari estat de les telecomunicacions als polígons anoiencs

A causa de l’avaria massiva de telefonia que van patir desenes d’empreses de l’Anoia

economia
Dimarts, 23 juny 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A partir de l'avaria massiva de telefonia i ADSL que van patir recentment desenes d'empreses de la comarca, la Unió Empresarial de l'Anoia denuncia la situació problemàtica que els polígons industrials de la comarca pateixen amb relació a les telecomunicacions (servei de telèfon i internet), en un comunicat que preproduïm íntegrament.

PUBLICITAT

Per una Anoia amb telecomunicacions del s.XXI

En ple segle XXI les telecomunicacions, la telefonia, internet i la cobertura mòbil són un element bàsic per a les empreses, no només per ser visibles en un món global i tecnològic sinó per realitzar tots i cadascun dels passos del procés productiu. Tenir un bon servei de telecomunicacions, doncs, dóna un valor afegit en el desenvolupament de l'economia i la competitivitat d'un territori.

La proximitat dels territoris a la capital catalana ha estat pràcticament sempre un dels indicadors que han determinat la prioritat de les accions a realitzar en gairebé tots els àmbits econòmics i socials. En aquest sentit la comarca de l'Anoia queda fora d'aquesta zona d'influència i per tant, fora de projectar un pla per implantar una bona xarxa de telecomunicacions.

L'Anoia, igual que altres comarques de Catalunya, fa anys que pateix una deixadesa en aquest sentit, la tecnologia de què disposen els polígons industrials està totalment desfasada, antiquada. Cada localitat té les seves singularitats, però ara mateix la majoria d'empreses de la comarca paguen una elevada suma per tenir 2 o 3 ADSLs, amb un servei precari, propi dels anys 90', operat sovint per la principal companyia en telefonia.

Una mostra de la precarietat de la xarxa és el problema que van patir el mes d'abril i maig desenes d'empreses d'Igualada i d'altres zones de l'Anoia. Una successió d’avaries de la principal operadora en telefonia va deixar sense línia de telèfon ni internet (ADSL) durant més de 15 dies a les empeses, repercutint molt negativament en els negocis, en produir pèrdua de clients, contactes, proveïdors, comandes, opcions de venda, etc...

Episodis com aquest no es poden tornar a repetir, però la realitat ens constata que el territori està mancat d'alternatives a nivell de telecomunicacions, i que les companyies no disposen de plans de contingència que ens permetin superar aquest tipus d' inconvenients. Sense oblidar que el desplegament de fibra òptica és nul a la gran majoria de zones industrials de la comarca.

Precisament, fa gairebé un any que la principal companyia en telefonia va comunicar, el seu compromís de desplegar la fibra òptica a Igualada, incloent el polígon industrial. Sens dubte va ser una notícia esperançadora per al territori ja que disposar d'una bona xarxa de telecomunicacions és sinònim de competitivitat i valor afegit. I, en aquest sentit, semblava que l’Anoia s’avançava a d’altres territoris amb un desplegament de fibra òptica igualment nul. D'aquest compromís, però, només se n'ha complert una part, la de donar servei de fibra a les llars, ja que aquesta és la seva prioritat.

És bo i necessari que una ciutat de 40.000 habitants, en ple segle XXI, gaudeixi d'unes connexions a l'alçada del que requeireixen els seus ciutadans, però encara seria molt millor si les empreses també gaudissin de la tecnologia d'aquest segle. El compromís de la principal operadora de telefonia amb la UEA va ser el de fer arribar la fibra a tots els polígons de la Conca d’Òdena i un any desprès continua pendent.

Si volem un territori industrial cal treballar plegats l'administració pública i el sector privat, com la Unió Empresarial de l'Anoia. Amb la suma d'esforços aconseguirem  que aquest propòsit sigui una realitat en un futur immediat i que l'Anoia esdevingui un territori industrial més competitiu i atractiu per a més empreses, amb una xarxa de telecomunicacions digna del segle XXI.

Unió Empresarial de l'Anoia


2 Comentaris

J

Joan Giner ITV "Gineret el Gris"

Igualada

23 de juny 2015.18:12h

Respondre

Igualada una gran Marca... pobrets!

i

indignant

Capellades

23 de juny 2015.13:59h

Respondre

Si, més val que ho arreglin, aveure si tenint fibra optica, ADSL i un bon aprovisionament d’agramenauers aconsegueixen l’educació suficient per a respondre les sol·licituds de feina amb un... Llegir més simple ”no”.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.