TORNAR

Unió Empresarial de l'Anoia: "No podem deixar perdre més oportunitats al territori"

La patronal anoienca valora els resultats de la consulta popular no referendària celebrada a Jorba

economia
Dimarts, 2 novembre 2021. 11:43. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Unió Empresarial de l'Anoia ha emès un comunicat en què fa pública la seva valoració sobre els resultats de la consulta popular no referendària celebrada a Jorba el passat diumenge 24 d'octubre i en què la majoria dels veïns va rebutjar el projecte d'energies renovables i la classificació 46 noves hectàrees de sòl industrial al Parc Tecnològic i Empresarial Igualada-Jorba. Entre altres aspectes, des de la patronal es demana "generositat" a tots els agents implicats en el desenvolupament de la comarca.

"Cal ser generosos"

En el seu comunicat, la Unió Empresarial de l'Anoia es refereix a la situació d'atur de l'Anoia, "actualment 3 punts per sobre de la mitjana de Catalunya", per demanar "que administració (govern, ajuntaments i mancomunitat), sindicats, agents socioeconòmics i la patronal, treballem en la mateixa direcció per no deixar perdre més oportunitats al territori, sempre prenent decisions pel benestar del conjunt de la societat. Cal ser generosos i pensar, en aquesta línia, en totes les persones que viuen o volen treballar a la nostra comarca."

"El sòl disponible a l'Anoia és residual"

Des de la UEA defensen, una vegada més, "la necessitat d'ampliar la capacitat de sòl industrial, una oportunitat totalment compatible amb el treball digne i la cohesió social del territori; un model de territori equilibrat, un creixement industrial ordenat i no a qualsevol preu. Considerem que cal urgentment, una planificació de futur i organitzada del territori que contribueix a crear un model territorial que comporti un creixement eficient i sostenible; disposant, en aquest sentit, d'un espai ampli i idoni per acollir empreses locals que volen créixer o les que volen venir. Des de la Generalitat ja van informar que el sòl disponible a l'Anoia territori és residual i que és petit."

"No volem que es construeixi un polígon buit"

Finalment, des de l'entitat remarquen que "quan es parla de zones industrials, s'ha d'oblidar la indústria dels anys setanta. Nosaltres sempre hem defensat que no es construeixi, ni es parcel·li res fins que l'empresa no es comprometi a venir ni justifiqui mitjançant certificacions que és mediambientalment responsable. No volem que es construeixi un polígon buit. Perquè no pensem en què tot s'hi val, que hi pot haver sòl industrial a qualsevol preu i de qualsevol manera. Considerem que cal encaminar la comarca per als reptes de present i futur, per a un territori que faci compatible l'espai industrial i agrari, i reiterem que sigui d'una manera ordenada i tothom tingui oportunitats."

La majoria de veïns, en contra d'ampliar el sòl industrial al municipi i dels grans projectes d'energies renovables.

En la consulta popular no referendària celebrada a Jorba el passat diumenge 24 d'octubre hi van participar el 61,31% dels veïns de Jorba, 420 persones de les 685 amb dret a vot. Uns 335 veïns (84,52%) van votar en contra de l'ampliació de sòl industrial al municipi i 383 persones (91,2%) van apostar perquè l'Ajuntament s'oposi a la implantació d'instal·lacions d'energies renovables al municipi.


2 Comentaris

C

Carl

4 de novembre 2021.09:24h

Respondre

A la patronal no li interessa el bé comú. Defensa NOMÉS el seu lucre. L’augment del seu lucre per ser més precisos.

E

Eduard Ruiz

Igualada

3 de novembre 2021.07:47h

Respondre

Confio que els òrgans competents de la Generalitat tinguin en compte el pes relatiu del resultats del referèndum de Jorba respecte a altres opinions / posicions d’altres col.lectius ... Llegir més econòmics, socials i professional de la Conca d’Òdena, i també que la resta d’Ajuntaments siguin més pro-actius i les valorin, canalitzen

Jorba, i els seus habitants, formen part de un territori, en aquest cas la Conca d’Òdena, i fins i tot una mica en enllà, de pobles amb múltiples relacions (econòmiques, comercials, socials, culturals, etc. etc.) i interessos pe la qual cosa les decisions crec que han de ser compartides.

Estic d’acord de que el procés de desenvolupament el PDUAECO (Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena), com tantes altres iniciatives locals, comarcals, nacionals, s’han de portar millor, però lluny de la radicalitat i enfrontaments.

Com va manifestar Daniel Innerarity, filòsof i assagista basc (Bilbao, 1959), i estic molt d’acord:

-“el nostre gran problema és el populisme que impedeix construir l’interès general amb totes les exigències d’equilibri i responsabilitat”.

“La planificació estratègica ha d’establir les prioritats vers uns òptims possibles però forçosament imperfectes. En qualsevol cas, això només es pot fer a partir de grans consensos, partint de la informació objectiva sobre la realitat i sense prejudicis, dogmes ni utopies”.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.