TORNAR

Conviure amb l'excepció

politica
Dilluns, 26 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Divendres al vespre la plaça de l'Ajuntament d'Igualada es va tornar a omplir. Era la reacció a l'incomprensible entrada a presó de Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell, Raül Romeva i Dolors Bassa, i a l'exili que des d'aquell dia ha emprès Marta Rovira. Se sumen als Jordis, que porten més de 5 mesos tancats a Soto del Real, i a Oriol Junqueras i Joaquim Forn. El Cant dels ocells sonava, una nit més, davant del Kursal i amb el carrer de Sant Magí ple a vessar per evitar que el temps comporti normalització. Diumenge la indignació es tenyia de groc a la caserna de la Guàrdia Civil de Capellades, que va aparèixer pintada, i poques hores abans Kalopsia oferia la primera nit del cicle de xerrades i concerts contra la repressió, al teatre de l'Auroa, amb la veu recomfortant de la Mireia Vives, la guitarra del Borja Penalba, les reflexions de David Fernàndez i els versos de David Caño. Sense temps per agafar aire, la detenció del president Puigdemont a Alemanya i les ordres d'extradició per la resta d'exiliats van despertar manifestacions a Barcelona, on també es van desplaçar molts anoiencs.

La gent, l'únic motor d'aquesta revolució, ha demostrat una capacitat de resistència i de mobilització incommensurable. Almenys tan gran com el múscul repressor de l'Estat, que persegueix, empresona, ridiculitza i retorna als pitjors moments de la transició. I aquest motor haurà de ser capaç de conviure a embats molt més forts, contra l'escola, la cultura i els drets fonamentals. I el món local n'haurà d'estar pendent altra vegada, perquè el retrocés de llibertats interpel·la també els representants locals, inclosos els dels partits que a nivell nacional donen suport a l'article 155. A Vilanova del Camí, per exemple, les multes de 500 euros a 10 persones per penjar cartells de l'1-O s'ha traduït en aquest vídeo de suport als denunciats. 

Venen temps de mobilització permanent, que s'ha de mantenir pacífica i no violenta. El paisatge haurà de continuar pintat de groc, com la paret de la caserna de la Guàrdia Civil de Capellades. Una caserna, per cert, per on va passar Antonio Tejero, el coronel que va perpetrar -aquest sí- una rebel·lió violenta. Rebel·lió violenta que es va solventar amb una condemna rebaixada a la meitat, en una còmoda i luxosa presó militar.


2 Comentaris

J

JOAN MARTÍ CARBONELL

IGUALADA

7 d'abril 2018.19:39h

Respondre

El cop d’estat violent del Tinent Coronel Tejero amb el temps s’ha demostrat que va tenir exit, ja que amb ell es va iniciar el retrocés democràtic de l’Espanya de la transició i portat a... Llegir més la fi a la repressió política de l’Estat contra Catalunya, una vegada els catalans ens hem cansat de tanta corrupció aquí i allà que els dirigents polítics vàrem pactar entre ells i la monarquia borbònica.

J

Joanma

=ada

27 de març 2018.10:32h

Respondre

Dos aclariments: El coronel Tejero com dieu vosaltres, era tinent coronel, no coronel i aquest va viure a la anterior caserna de la guardia civil situada al carrer del Pilar i ara enderrocada. La... Llegir més actual caserna va ser construïda molt anys mes tard pel famós director general de la guardia civil que va estar empresonat per apropiació de bens.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.