TORNAR
PUBLICITAT

El Rec? Bé, gràcies

cultura
Dilluns, 7 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
PUBLICITAT

Després d'un mogut cap de setmana de Fira, ara ve una setmana d'activitat intensa, en aquesta ocasió amb el focus al Rec d'Igualada. Novament, les botigues efímeres (un nom que té una mica més de ressò poètic que l'anglicisme de 'pop-up stores') portaran desenes de milers de persones al barri adober. La fórmula ha funcionat i s'ha anat vestint els darrers anys amb més activitats i té un embalum d'accions culturals molt notable. L'afegitó és que a la ciutat sencera hi ha la setmana de 'shopping' d'Igualada Comerç i el nervi de l'activitat no es queda només al sud. El creixement del fenomen de les Rec.0 Experimental Stores va venir acompanyat al principi per un renovat interès dels igualadins i igualadines en el barri del Rec. Al Rec s'hi han establert noves activitats, però aquella febre política sobre salvar el barri o reformar-lo ha quedat en un confús 'stand-by'. A més de les botigues, dos cops a l'any, han aparegut el Somiatruites, el Viver del Rec, Macson i nous esquitxos de vida associativa i cultural amb La Bastida o el Rec-on Fire. D'altra banda, la indústria adobera continua al Rec i no hi ha perspectiva de canvis a mig termini. 

Ens queda un relat optimista de com la vida associativa i econòmica va germinant pas a pas en aquest barri en el que continua la seva activitat de sempre, sense que hi hagi hagut cap decisió política o gran intervenció urbanística. Altra cosa és com els grups polítics han utilitzat els darrers deu anys el Rec amb un o altre argument per treure'n rèdits, quan ara ha quedat en un segon pla del taulell polític. Les solucions o accions que toquen al Barri del Rec apareixen amb comptagotes. Es va parlar tant i es van posar tantes esperances en el futur del Rec, que ara les decisions es prenen amb molta més prudència. L'Adoberia Bella ha costat centenars de milers d'euros, però ningú sap ben bé quin retorn té, ni quin ús se'n fa. Es va projectar un nou polígon pels blanquers fora del Rec, perquè es pogués pensar un barri sense encorsetaments industrials, però cinc anys després, aquest trasllat sembla ben improbable a mitjà termini i ja s'ha parlat de posar altres usos a aquesta zona d'Igualada i Jorba. Per últim hi ha el concurs de projectes, que es va anunciar fa dos anys i que es va completar la tardor passada. En van sorgir propostes interessants, però que no sabem encara com es podran (més ben dit, si es podran) enfilar. El govern descarta canvis perquè un POUM ara seria de caducitat accelerada, ja que en breu sortirà una nova llei d'urbanisme que forçarà a actualitzar els plans urbanístics altra vegada. Això si es desencalla la qüestió del Govern de la Generalitat. 

PUBLICITAT

2 Comentaris

r

res

Igualada

9 de maig 2018.09:10h

Respondre

Si voleu fem veure que tot va bé i que el rec aporta riquesa, però el tancament continuat de locals comercials i la degradació del centre apunten el contrari.

J

Joan Giner ITV

Igualada

7 de maig 2018.09:02h

Respondre

El got es pot veure mig buit o mig ple, el Rec.0 és potser la part plena, la depriment Fira de l’Anoia d’aquest cap de setmana deu ser la mig buida o la simbiosis amb govern municipal.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.