Dijous, 17/4/2014
629 lectures

Multireferèndum 2014

Multireferèndum 2014 és una convocatòria ciutadana sobre diverses reivindicacions d’interès públic. Es multiplicarà a Catalunya entre el 27 d’abril i el 25 de maig de 2014 i necessitarà tota l’ajuda per créixer.

Els col·lectius que la promouen creuen que s’estan imposant decisions contràries al sentit comú de la població. Per això, les volen sotmetre a referèndum i aconseguir que s’expressi la voluntat popular de forma directa, determinant i vinculant. Entre els promotors hi ha comissions que van encapçalar Iniciatives Legislatives Populars bloquejades i compten també amb el suport d’entitats i persones que treballen per fer-la possible. És una experiència innovadora que combinarà el vot electrònic i el presencial en una convocatòria multitemàtica. En ella es facilitarà als participants informació contrastada i formes de debat i deliberació pública.

El procediment i la xarxa resultant seran posades al servei de posteriors edicions i promotors, amb l’objectiu d’anar construint una eina de referèndum obert, en els camins d’una democràcia d’arrel, creixent i directa.

@multireferendum és una iniciativa independent, no oficial i gestionada des del terreny associatiu.

Què volen?

# Volen fer objectiva la voluntat popular en les matèries d’interès públic assenyalades.

# Volen aconseguir la més alta participació possible i que aquesta sigui la seva principal força del procés.

# Volen fer possible el vot presencial a tots els municipis de Catalunya.

# Volen combinar amb èxit la deliberació pública, el vot electrònic i el vot presencial i que, a més, sigui una experiència replicable.

# Volen activar una xarxa a favor de la democràcia directa a través d’una experiència pràctica

En aquesta primera convocatòria es posarà a debat 4 temàtiques generals:

# Cultius i Aliments Transgènics

# Dret referèndum vinculant per a les Iniciatives Legislatives Populars (ILP)

# Deute Il·legítim

# Control democràtic i directe de l’energia

Qui podrà votar?

Podran participar en la votació les persones majors de 16 anys i residents a la comunitat autònoma de Catalunya.

Com ES PODRÀ votar?

Es podrà votar a través de qualsevol de les tres modalitats (vot electrònic, anticipat i el dia #25dMaig) que es duran a terme successivament entre el 23 d’abril i el 25 de maig i també en qualsevol de les meses. Caldrà acreditar la identitat i el facilitar el lloc de residència.

www.multireferendum.com

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.