TORNAR

ACCIÓ posa en marxa un nou programa per impulsar la col·laboració entre start-ups i grans empreses

Espai patrocinat per

L’objectiu és que les grans corporacions dissenyin estratègies d’innovació basades en el treball conjunt amb start-ups.

Empresa
Dijous, 14 abril 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ – l’agència per a la competitivitat de l’empresa – ha posat en marxa el nou programa Innovar a través d’start-ups per impulsar la col·laboració entre grans empreses i empreses emergents.

L’objectiu del programa és donar eines a les grans corporacions perquè dissenyin estratègies d’innovació basades en el treball conjunt amb empreses emergents. Segons la directora general d’Indústria, Núria Betriu, “el Baròmetre de la Innovació indica que un 52% de les empreses de nova creació fan innovació disruptiva, mentre que les grans companyies es troben a vegades amb dificultats per dur a terme innovació de forma interna”. Com a solució, “les corporacions estan incloent decididament dins la seva estratègia d’innovació la col·laboració amb start-ups”.
 
En aquest sentit, el programa d’ACCIÓ ofereix assessorament a les grans empreses sobre diferents vies de col·laboració que poden establir amb start-ups: creació d’incubadores corporatives, posada en marxa d’un programa d’acceleració o la creació d’un fons de capital risc corporatiu, entre d’altres. “Cada empresa definirà el tipus de col·laboració en funció de les seves necessitats”, explica Betriu.
 
Les empreses que participen a la primera edició del programa són Casa Ametller, Ficosa, Grupo Zeta, Grup SIFU, Suara, Miguel Torres, Vallformosa, Zobele i Fluidra. Són empreses que treballen en dinàmiques d’innovació oberta i amb capacitat d’invertir en start-ups.
 
A través del programa, que té una durada d’un any, es treballaran aspectes com l’estratègia i el model de col·laboració, el procés de captació i selecció de projectes, la definició dels programes d’incubació o acceleració, el procés d’inversió i aspectes legals. En finalitzar el programa, cada empresa haurà implementat o millorat la forma en què col·labora amb les empreses emergents.
 
10 milions d’euros per a la co-inversió en start-ups
 
El programa Innovar a través d’start-ups es complementa amb la línia de préstecs participatius en co-inversió amb inversors corporatius, que també gestiona ACCIÓ. Aquesta línia, que té un pressupost de 10M€, vol incentivar la inversió d’empreses consolidades en empreses emergents, amb préstecs de fins a 200.000€. L’ajut va destinat a l’empresa emergent, que obté un import igual a l’ampliació de capital realitzada per l’inversor corporatiu.
 

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.