TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament d'Igualada impulsa noves subvencions per a empreses afectades per la crisi

Espai patrocinat per

La creació d’empreses, l’adaptació al mercat i els nous projectes de cooperació empresarial, eixos de les noves ajudes

Empresa
Dilluns, 5 abril 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La creació d'empreses, l’adaptació al mercat i els nous projectes de cooperació empresarial són els eixos de les tres noves línies de subvencions que l'Ajuntament d'Igualada ha impulsat per donar suport al teixit empresarial local afectat per la situació generada per la pandèmia de la COVID-19 al territori. Les bases d'aquestes noves ajudes van ser aprovades pel consistori en el darrer Ple municipal, celebrat dimarts passat.

Línia 1: Creació d'empreses

El primer àmbit d'ajudes és el de la creació d’empreses. Les empreses que optin a presentar-s'hi hauran d'haver estat creades durant el 2020 i la subvenció mínima que s’obtindrà és de 500 euros. Si, a més, l’empresa s’ha creat en la forma jurídica de societat cooperativa, ha fet inversions en material, contractacions laborals indefinides, disposa d’un Pla d’Igualtat d’Oportunitats, la subvenció podrà arribar fins al màxim de 4.000 euros, segons sigui la puntuació que obtingueu.

Línia 2: Adaptació i millora de l’activitat empresarial

Les empreses que optin per presentar-se a la línia d’adaptació i millora de l’activitat empresarial, caldrà tenir un document de planificació per a l’adaptació i millora de l’empresa que expliqui, principalment, el diagnòstic i objectius d’aquest canvi. Es valoraran diferents aspectes continguts en aquest document, així com la seva coherència amb la documentació presentada i per a la qual es podrà obtenir entre 1.000 i 5.000 euros de subvenció, segons sigui la puntuació obtinguda i el pressupost d’adaptació de l’empresa al mercat.

Línia 3: Cooperació empresarial

Finalment, la tercera de les línies va destinada a ajudar a les empreses a la realització de nous projectes en base a la fórmula de cooperació empresarial. Aquestes empreses hauran de disposar d’un projecte empresarial de cooperació, així com un conveni de col·laboració que expliqui el contingut global del projecte així com la forma de cooperació. L’Ajuntament atorgarà el 50% de la despesa aprovada, amb el mínim de 5.000 euros i màxim de 10.000 euros de subvenció a fons perdut, segons sigui la puntuació obtinguda i el pressupost aprovat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.