TORNAR
PUBLICITAT

Calaf ingressarà un milió d'euros per la venda d'un terreny a l'empresa Campa

Espai patrocinat per

L’oposició qüestiona que el ple pel qual s’ha aprovat el conveni es convoqués d’urgència

Empresa
Dissabte, 9 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una finca calafina que fins ara tenia arrendada l'empresa Campa serà de la seva propietat. S'ha aprovat la transacció per la qual el consistori ven la parcel·la, una venda que depenia d'un canvi urbanístic que es va fer en el ple ordinari d'octubre. 

PUBLICITAT

En una sessió extraordinària del ple, l'Ajuntament calafí va aprovar un conveni urbanístic entre l'Ajuntament i l'empresa Campa de Calaf S.A amb relació a les cessions anticipades d'aprofitament del sector de planejament del Pla d'Ordenació Municipal de Calaf (POUM) SUD-3. Fins ara, Campa tenia la finca 1121 en propietat i la finca contingua -la 1042- estava arrendada per la quantitat mensual de 3.625,00 euros, IVA inclòs. Ara, l'empresa adquireix aquest terrenys per 974.444,61 euros.

El ple extraordinari, celebrat el 30 d'octubreEl preu s'ha calculat a partir del valor de la finca 911.704,85 euros i del valor del 10% d'aprofitament mig 63.739,76 euros. Segons marca el document, l'empresa farà un primer pagament de 340.000 euros i seguirà fent pagaments mensuals durant sis anualitats sense interessos fins liquidar l'import total. Ja amb el contracte d'arrendament, del 2016, s'establia el compromís que un cop feta la modificació corresponent al POUM de Calaf (aprovada inicialment en el Ple del passat 21 d'octubre) es realitzaria la compravenda i així s'unificarien les dues finques en una d'única.

En els torns de paraula, Joan Caballoll (Junts per Catalunya) va plantejar "dubtes sobre la legalitat d'aquest conveni", ja que no hi havia l'informe del secretari, i sobre el valor de la finca, ja que quan ells estaven al govern com a CiU aquesta empresa va oferir pel solar 1.500.000 euros i ara, en canvi, aquesta parcel·la es valorava per uns 900.000 euros i no entenien "ni qui" "ni com" s'havien fet aquests càlculs. També va recordar que "amb l'anterior POUM l'empresa tenia l'obligació de contribuir amb la construcció de la ronda SUD i aquestes càrregues estaven valorades amb uns 900.000 euros". 

Al seu torn, Jaume Simó, portaveu del GiC-VV, va plantejar la seva preocupació també per saber qui assumirà els costos de la neteja de l'abocador amb aquest nou conveni. A més, també va preguntar "per què hi havia tanta urgència a vendre si l'Ajuntament no pateix de problemes financers" i per això, va demanar a l'equip de govern conèixer a què es destinarien "aquests 300.000 euros que ara es cobrarien amb aquest primer pagament". També va voler confirmar si l'Ajuntament havia establert alguna garantia per assegurar-se que s'acabarien cobrant tots els diners pendents després del primer pagament, en el cas que l'empresa fes fallida. Finalment, també va voler saber "com s'havia calculat el valor de la finca, per sota del milió d'euros que es va fer públic el 2016".

En la seva intervenció, Jordi Badia, alcalde de Calaf, va respondre les diferents observacions. En primer lloc, va explicar es feia el ple per "l'interès de desenvolupament industrial de la zona" i resoldre una situació que s'arrossegava des d'almenys el 2004. A més, el fet que es donessin dos condicionants claus: l'aprovació provisional del POUM i el venciment del contracte de lloguer de l'empresa, havia determinat certa celeritat. D'altra banda, Badia va voler explicar que aquest conveni no s'ha establert a darrera hora, sinó que fa molt temps que s'hi estava treballant, ja que la situació irregular de la Campa els preocupava des que van entrar a l'Ajuntament. En aquest sentit, va recordar que s'havien fet dos estudis previs sobre el tema i precisament, el preu de venda de la finca s'ha determinat amb l'informe que es va realitzar el novembre del 2015 encarregat a l'empresa ARKUS i és també amb el que es va fixar el preu del lloguer durant aquests tres anys. També va voler tranquil·litzar als grups de l'oposició garantint que deixarien "ben lligat" els pagaments mensuals de l'empresa. Finalment, va aclarir que en el contracte d'arrendament ja s'especificava que és l'empresa qui assumirà la neteja de l'abocador.

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.