TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

El conseller El Homrani posa Àuria Grup com a model d'inserció laboral

Espai patrocinat per

El titular Treball, Afers Socials i Famílies visita les instal·lacions i serveis de l’entitat a Igualada

Empresa
Dissabte, 1 desembre 2018. 10:34. Toni Cortès Minguet.
D'un cop d'ull

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir el Homrani, ha pogut conèixer de primera mà la tasca del grup Àuria en una visita a les instal·lacions de l'entitat realitzada aquest divendres. El conseller ha aplaudit la labor d'Àuria i el seu model de centre especial de treball, destacant l'alt percentatge d'inserció de les persones formades al centre a l'empresa ordinària, un 30%.

PUBLICITAT

El Homrani ha realitzat un recorregut per les diferents àrees de les instal·lacions d'Àuria a Sesoliveres. El conseller ha destacat la voluntat del seu departament de "treballar mà amb mà" amb les empreses i entitats del sector, "un tresor que tenim al país", del qual va posar com a exemple Àuria Grup. "El principal valor és que projectes com el d'Àuria, tenen una voluntat explícita de donar serveis a les persones. Són projectes que tenen un gran valor afegit, que té una visió integral" ha assenyalat El Homrani.

En aquesta línia, el conseller ha explicat que "agafem un repte que ens havia traslladat el mateix teixit del tercer sector, que era el repte de la Llei de concertació social. L'agafem, l'estem treballant, mà amb mà amb el teixit, i aviat tirarem endavant un projecte de concertació social que permeti tenir tot el mapa complet normatiu en aquesta matèria. Actualment, ja tenim al Parlament l'avantprojecte de llei de contractes dels serveis a les persones, en el qual ja es té en compte el decret d'empresa social. Amb aquesta llei podrem tenir el mapa complet del teixit normatiu que ha de tenir en compte aquest valor afegit que tenen les entitats, com Àuria, que estan molt implicades en les seves comunitats i al seu territori".

Chakir el Homrani, ha destacat que un dels objectius del departament de Treball, Afers Socials i Famílies és aconseguir un "major compromís per part de l'empresa ordinària cap a les persones amb necessitats especials". En aquest punt ha posat com a exemple i ha aplaudit la tasca d'Àuria. El conseller ha manifestat que "esteu musculats. La feina que fa Àuria la fa amb profunditat, tant entorn del model de l'atenció a les persones, del model que les persones es puguin empoderar, que puguin incorporar-se tant als centres especials de treball com en l'empresa ordinària. Treballarem conjuntament amb les entitats que el que fan és formar, empoderar, donar oportunitats en centres especials de treball, però també el que fan amb aquesta formació, amb aquest empoderament, és poder facilitar la trajectòria de la persona cap a l'empresa ordinària. Com el cas d'Àuria, que en els darrers anys ha incorporat a l'empresa ordinària un 30% de les persones formades aquí".

 El conseller El Homrani va aprofitar la seva estada a la capital de l'Anoia per fer altres visites. Entre altres, va fer un dinar amb militants d'Esquerra i es va poder conversar amb alumnes de primària del Gabriel Castellà. Acompanyat de la diputada republicana Carolina Telechea, va ser rebut per l'Alcalde d'Igualada Marc Castells a l'Ajuntament d'Igualada, on va signar el Llibre d'Honor de la Ciutat.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.