TORNAR
PUBLICITAT

El Conseller Baiget es reuneix amb el teixit empresarial de l'Anoia

Espai patrocinat per

Empresa
Dijous, 31 març 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, en el marc de la seva primera visita a Igualada, es va reunir amb el president de la Unió Empresarial de l'Anoia, Blai Paco, i diversos membres de la Junta de Govern de l'entitat, a la seu de la patronal empresarial. La promoció industrial i la formació vinculada a la innovació i a les necessitats del teixit empresarial són els eixos que van centrar la trobada.

PUBLICITAT

La promoció industrial i la formació vinculada a la innovació i a les necessitats del teixit empresarial són els eixos que van centrar la trobada. El president de l'entitat, Blai Paco, va explicar al conseller les diverses línies de treball de l'entitat enfocades a "posicionar i millorar la competitivitat de les empreses del territori" i a la vegada dinamitzar l'economia de la comarca. També va incidir en l'aposta de la cooperació públic privada a favor de l'economia anoienca, la reindustrialització de l'Anoia, i les possibilitats i oportunitats que ofereix la Universitat – Campus Igualada,  amb diferents titulacions i la tasca que es duu a terme a la Càtedra A3 d'Innovació en el Cuir, el Tèxtil i la Moda. En aquest sentit, Paco va remarcar que des de la patronal es treballa el desenvolupament dels sectors econòmics perquè "creiem en la filosofia del clúster i aquesta comença pel coneixement i la innovació". També amb relació a la formació, el president de la patronal va demanar adequar la formació a les necessitats laborals que tenen les empreses, ja que hi ha sectors com per exemple el TIC, metall o paper, que els costa trobar alguns tipus de perfils. 

El sector del motor va ser un altres dels punts tractats en la reunió. Blai Paco va explicar que és un dels sectors més importants a la comarca, amb una potent indústria, i uns recursos específics excepcionals com són el Parc i el Campus Motor Castellolí. "El motor és el sector que ens ha de fer créixer, però cal treballar i establir col·laboracions i sinèrgies per tirar-ho endavant".

Finalment, la UEA va demanar al conseller d'Empresa i Coneixement que des d' Invest in Catalonia es tingui més en compte la comarca de l'Anoia, per la seva bona situació geogràfica i els actius de què disposa el territori.

En finalitzar la reunió, el conseller Baiget va qualificar la trobada de "profitosa i intensa", perquè va conèixer de primera mà la situació econòmica i empresarial de la comarca, i es va comprometre en nom del Govern, a "intensificar els processos perquè hi pugui haver inversions a la comarca" en l'àmbit de la formació, la innovació, i el sòl industrial. Per la seva part, Blai Paco va explicar que la reunió havia estat "satisfactòria" i el conseller havia agafat alguns compromisos en formació i infraestructures que "esperem siguin portats a port ben aviat".

 

PUBLICITAT

2 Comentaris

M

Maria Ll

Igualada

1 d'abril 2016.19:01h

Respondre

Peret, potser tens raó, però crec que la pregunta la tindries d’adreçar a la Unió Empresarial o al seu president el Sr Blai Paco, ja que la noticia parla de les explicacions que ell va donar... Llegir més al conseller i de la impressió que ell en va treure de la reunió.
Per tant crec que aquesta és noticia que deu ser extreta d’una nota de premsa de la Unió Empresarial Anoia i que potser si que es reiterativa ja que la noticia de la visita del conseller ja es va donar en el seu moment, però l’afany de protagonisme a vegades fa aquestes coses

P

Peret

Igualada

31 de març 2016.14:19h

Respondre

Aquesta notícia no és la mateixa que va sortir el 22 de març? No veig que aporti res de nou respecte a aquella notícia (que tampoc venia a dir res).

Potser, per a donar-li una mica de... Llegir més contingut, l’alcalde ens podria indicar quins compromisos específics va assumir el conseller i quin seguiment del seu compliment en pensa fer.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.