TORNAR
PUBLICITAT

Èxit de participació en el taller sobre talent organitzat per la UEA

Espai patrocinat per

L’expert en lideratge Jaume Gurt va oferir les claus per retenir el talent a les empreses

Empresa
Diumenge, 10 febrer 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb el nom "Quin és el talent que la meva empresa necessita”, el passat divendres 1 de febrer, la Unió Empresarial de l'Anoia va realitzar un taller sobre el talent, emmarcat dins del grup de treball de la UEA anomenat Empresa Conscient. A través d’aquest grup, la UEA ofereix un espai de debat i anàlisi per tal d’adquirir i compartir coneixements entre els directius/ves i treballadors/es de la comarca. En aquest espai, es tracten temes com branding, vendes, transformació digital, lideratge, entre altres qüestions d’interès. Anà a càrrec de Jaume Gurt -autor d’un CEO sin corbata, expert en motivació d’equips i transformació cultural i lideratge- va donar les claus davant aquesta necessitat que tenen les empreses i una guia pràctica sobre com retenir el talent.

Els participants en aquest taller van poder conèixer de primera mà la importància de conèixer el talent que hi ha dins l’organització, així com a la vegada potenciar la complementarietat de perfils i evitar-ne el solapament.

Jaume Gurt va explicar que, "davant la rapidesa amb què canvia el nostre entorn, la revolució tecnològica repercuteix de forma molt particular en la gestió de les empreses i el seu personal laboral i professional", afegint que "la tecnologia ha transformat la nostra forma de treballar i seguirà transformant-la. Això repercuteix que el mercat de treball estigui en un canvi constant, que obliga a empreses i treballadors a desenvolupar actituds diverses". A més, Gurt va afirmar que "en l’actualitat coexisteixen quatre generacions dins les empreses, i que cadascuna aporta uns coneixements, habilitats i actituds concretes que han de conviure en un mateix espai i treballar per objectius comuns, que en molts casos, no s’arriben a concretar per la complexitat, que en aquest cas, és la d’unir tota aquesta diversitat de valors".

Preparar les empreses per retenir el talent, ja que en un món complex i canviant, la peça diferencial és el treball en equip i el talent que hi ha dins l’empresa, són les estratègies per assolir aquests objectius, segons va explicar Gurt, que va proposar als assistents un model de gestió d’equips diferent del què es coneix: l’empoderament de les organitzacions i el trencament d’estructures de poder obsoletes (piramidals) i la retenció del coneixement que aporten les persones a través d’equips de treball col·laboratiu, i del seu talent. I és que segons Gurt, la clau per retenir el talent a l’empresa és invertir en les persones, donant-los-hi valor i formant-les.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.