TORNAR

La Gaspar obté 4 premis del programa Talent Creatiu i empresa

Espai patrocinat per

Organitzat pel Departament d’Educació amb l’objectiu d’apropar els coneixements dels alumnes d’escoles d’art i disseny a les empreses del sector.

Empresa
Dilluns, 29 abril 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Més de 800 alumnes de més 20 escoles d’art i disseny de Catalunya han participat enguany al Talent  creatiu i empresa, un programa d’innovació organitzat pel Departament d’Educació amb l’objectiu de donar a conèixer el potencial de coneixement i la creativitat que els centres educatius poden aportar a les empreses, entitats i organismes col·laboradors. L’escola municipal d’art i disseny La Gaspar d’Igualada va obtenir 4 premis en una jornada en què el centre també va presentar el seu projecte “La Gaspar Design Fest”

El programa d’innovació Talent creatiu i empresa recull un seguit de projectes portats a terme de forma conjunta entre les escoles d’art i diferents empreses, institucions i administracions públiques de sectors diversos amb la finalitat de donar resposta a reptes que aquestes institucions formalitzen.

En una jornada de bones pràctiques celebrada aquest dimecres 24 d’abril a l’Auditori AXA de Barcelona es van presentar aquests projectes d’empreses i institucions, projectes a partir dels quals els alumnes de les escoles d’art en construeixen la resposta amb el suport del professorat.

Amb aquest programa es pretén posar en contacte escoles d’art amb empreses i institucions per tal de desenvolupar reptes reals de col·laboració i fer-ne el seguiment durant 6 mesos mitjançant trobades presencials i telemàtiques, per arribar a obtenir un projecte final  amb les característiques  concretes demandades per l’empresa o institució. Els guanyadors poden veure materialitzats els seus projectes en les empreses on han presentat les seves propostes, fet que posa de manifest que el programa pot suposar una oportunitat per a molts dels alumnes, ja sigui en termes d’inserció laboral com en els coneixements que poden adquirir sobre el món empresarial.

En aquesta segona jornada Talent creatiu i empresa, durant la qual, l’escola municipal d’art i disseny La Gaspar va obtenir quatre premis.

L’alumne Xavi Aznar, de La Gaspar, va guanyar ex aequo el premi del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, pels cartells sobre els drets LGTBI que han dissenyat per a tots els instituts de secundària, per transmetre missatges a favor de la diversitat i d’espais segurs.

El premi Matter fou per al projecte editorial de l’alumna Azahara R. Soria, mentre que un altre alumne de l’escola municipal d’art igualadina, Íker Uranga, també va pujar a l’escenari per recollir el premi Clipper.

 

Xavi Aznar, Azahara R. Soria i l’Iker Uranga són estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior de Gràfica Publicitària de La Gaspar.

El premi Vipell, del Museu de la Pell d’Igualada i Viniseum de Vilafranca del Penedès, fou per al projecte “Viarany”, dels alumnes Aida Clos i Adrián Grande del cicle de joieria artística de l’Escola Arsenal de Vilafranca del Penedès i Mireia Muntadas del cicle d'artesania complements del cuir de La Gaspar.  El projecte es basava en la unió del vi, la pell i la joieria en objectes artístics dissenyats pels alumnes i destinats a comercialitzar-se al Vinseum de Vilafranca del Penedès i al Museu de la Pell d'Igualada.

En el marc de la jornada els alumnes els centres d’art i disseny catalans també van poder compartir les seves experiències, en diverses taules rodones en les quals es van tractar temes com el treball multidisciplinar, la relació amb empreses i altres entitats o l’orientació i l’acció tutorial. En aquesta darrera, la professora de projectes de La Gaspar, Ester Comenge, va presentar “La Gaspar Design Fest”, projecte amb el qual l’escola s’obre a la ciutat creant sinergies entre empreses i institucions amb alumnes que finalitzen el cicle de Grau superior.

Finalment, la presència i participació de l’escola igualadina es va arrodonir amb una selecció de peces de les alumnes del cicle d’Artesania en Complements del Cuir a l’exposició de l’Illa Diagonal dins el programa de Talent Creatiu i Empresa.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.