TORNAR
PUBLICITAT

El Govern crea el Programa d'Orientació Professional Personalitzada del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC)

Espai patrocinat per

El Programa, de tres anys de vigència, dóna un servei d’assessorament i tutorització individualitzat a les persones en atur i preveu la incorporació de 110 tècnics de gestió

Empresa
Dijous, 31 març 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Govern ha aprovat la creació del Programa d’Orientació Professional Personalitzada del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), que permetrà la incorporació de 110 tècnics de gestió que portaran a terme les seves tasques a les oficines de treball durant tres anys, des de l’1 de maig d’enguany fins al 30 d’abril de 2019. Les noves incorporacions assessoraran individualment les persones en atur per ajudar-los a trobar una feina.

PUBLICITAT

L’acord s’emmarca en la voluntat del Govern de “potenciar al màxim” el SOC com “un veritable servei d’ocupació” que garanteixi atenció “especialitzada” als col·lectius i persones amb especials dificultats per accedir al mercat de treball, ja sigui persones aturades o treballadors en actiu que volen canviar de sector.

Així ho ha explicat la consellera de Treball, Afers Social si Famílies, Dolors Bassa, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern. Bassa ha destacat que la mesura té tres objectius clars: consolidar la reestructuració organitzativa del SOC; incrementar la inversió pública per facilitar les polítiques actives d’ocupació i impulsar el nou marc de desplegament del SOC.

El nou Programa d’Orientació Professional Personalitzada aplicarà un sistema de tutorització i seguiment específic de les persones beneficiàries per avaluar l’efectivitat dels itineraris professionals recomanats per adaptar-los en funció dels seus resultats amb l’objectiu de millorar la seva eficiència.

Aquests tècnics es distribuiran territorialment als diferents centres de treball del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, segons indica el mateix Programa, i es distribuiran de la manera següent:

• 84 orientadors oficines de treball.

• 14 orientadors Aula Activa.

• 8 tècnics de suport transversal orientació.

• 4 tècnics àrea de serveis a l’empresa.

La tasca d’aquests professionals és identificar adequadament les competències i potencialitats de les persones demandants d’ocupació i dissenyar els itineraris formatius professionals per millorar-ne l’ocupabilitat i incrementar les possibilitats de trobar una feina.

El cost econòmic previst és de 11.245.093 milions d’euros per 110 tècnics de gestió per tres anys (de l’1 de maig de 2016 al 30 d’abril de 2019). Aquest cost és finançable a través del Programa Operatiu Regional de Catalunya del Fons Social Europeu pel període 2014-2020.

La creació d’aquest nou Programa d’Orientació Professional Personalitzada es fa d’acord amb la nova Llei 13/2015, d’ordenació del sistema d’ocupació i del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya que, entre d’altres coses, estableix que les persones demandants d’ocupació han de disposar d’un servei integral en la xarxa ocupacional, mitjançant les oficines de treball, i garantir un guiatge personalitzat i un assessorament tècnic de qualitat.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.