TORNAR
PUBLICITAT

Grup Carles assessora a les empreses sobre el controvertit nou model d'IVA

Espai patrocinat per

El sistema engega l’1 de juliol i afecta a aquells que han de fer declaracions mensuals

Empresa
Dimecres, 3 maig 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Dos professionals, Jaume Carles i Ignasi Gómez, van impartir dues sessions la setmana passada sobre el nou model de la declaració electrònica de l'IVA. Un nou model que ve amb polèmica, ja que pot incrementar les càrregues administratives de les empreses.

PUBLICITAT

La setmana passada, Grup Carles va organitzar a les seves instal·lacions un taller adreçat a aquelles empreses que es veuran afectades per la propera entrada en vigor del nou sistema de Subministrament Immediat d'Informació (SII), nou model desenvolupat per l'Agència Tributària (AEAT) per a la declaració electrònica dels llibres registre d'IVA. Els empresaris van tenir l'oportunitat de compartir amb la consultora igualadina la informació de què es disposa actualment, facilitada per la pròpia web de l'AEAT, a falta de la publicació del text definitiu de l'Ordre Ministerial, que completarà la regulació per al compliment del reial decret 596/2016, de 2 de desembre. Jaume Carles, economista, gestor administratiu i assessor fiscal, i Ignasi Gómez,consultor fiscal, van desenvolupar les sessions.

El nou procediment entrarà en vigor l'1 de juliol, i tindrà afectació per a tots aquells empresaris i professionals obligats a presentar declaracions mensuals de l'IVA i, principalment, a les grans companyies amb una facturació anual de més de 6 milions d'euros. Ambdós professionals van explicar que l'SII suposarà per a aquests subjectes passius, l'obligació de remetre, en un termini molt reduït, determinada informació continguda en les factures expedides i rebudes, a través de la seu electrònica de l'Agència Tributària, fet que comportarà la necessitat d'adequació d'operatives, sistemes i procediments interns de facturació i comptabilitat propis de cada empresa,als efectes de poder complir adequadament amb les obligacions imposades.

Els fiscalistes de Grup Carles van respondre diverses consultes sorgides a rel de la qüestionada normativa. Un sistema que preocupa les empreses afectades pel notable increment de càrregues administratives i costos informàtics i associats que suposarà el fet d'haver de transmetre a l'AEAT "en temps real" el contingut de totes les factures. Grup Carles reitera el seu "compromís en la voluntat d'ajudar les empreses de la comarca de l'Anoia, les quals no veuen el nou sistema com una eina d'assistència al contribuent, sinó al contrari, i qüestionen, sobretot, que la lluita contra el frau fiscal hagi d'exigir-los l'aplicació d'aquest nou model d'IVA".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.