TORNAR

La Mancomunitat forma a catorze joves com a muntadors d'instal·lacions solars fotovoltaiques

L’ens fa una crida a empreses locals que necessitin personal en aquest sector

Empresa
Dissabte, 2 abril 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Catorze joves d'entre 19 i 29 anys de la Conca d'Òdena estan fent el curs de Muntatge i manteniment d'instal·lacions solars fotovoltaiques organitzat per la Mancomunitat de la Conca d'Òdena. L'ens fa una crida a les empreses de la comarca que puguin estar interessades a acollir alumnat en pràctiques

Un dels objectius de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena (MICOD) és "formar joves a l'atur en un sector amb molta demanda al territori: les energies renovables." En aquest senti, l'ens ha impulsat un curs gratuït de Muntatge i manteniment d'instal·lacions solars fotovoltaiques en el qual, després d'un procés de selecció, hi participen catorze joves d'entre 19 i 29 anys, d'Igualada, Vilanova del camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena i la Pobla de Claramunt.

Els joves, onze nois i dues noies, tenen una formació mínima d'ESO i alguns han cursat, a més, cicles formatius de grau mitjà i grau superior en Telecomunicacions, Electromecànica, Informàtica o Electrònica, entre d'altres.

Aquest curs forma part del projecte Conca Industrial 4.0, que ofereix coneixements sobre la instal·lació, muntatge, posada en servei, operació i manteniment d'instal·lacions solars fotovoltaiques amb la qualitat i la seguretat requerides i complint la normativa vigent. El curs, subvencionat per la Diputació de Barcelona consta de 260 hores de formació tèorico-pràctica en un sector, el de les energies renovables, "que està en ple creixement", han remarcat des de la MICOD.

Després d'unes sessions teòriques, que es van impartir a les aules d'Ignova-Ocupació, els joves continuen la formació a les instal·lacions de l'empresa Saltoki a Igualada, que col·labora desinteressadament en el projecte.

A banda de la formació específica, el curs també ofereix formació complementària sobre intel·ligència emocional i accions de suport per a la inserció laboral dels alumnes, com tutories i speed dating amb empreses de la Conca.

Diverses empreses ja han mostrat la seva predisposició per acollir alumnes en pràctiques no laborals un cop finalitzada la formació. De totes maneres, la MICOD fa una crida a les empreses de la comarca que puguin estar interessades a acollir alumnat en pràctiques. Cal que es posin en contacte amb la MICOD a través del correu concaindustrial@micod.cat i rebran informació sobre les pràctiques no laborals així com el procediment i els ajuts a la contractació de joves menors de trenta anys en situació d'atur en cas que vulguin contractar els joves un cop finalitzat el període de pràctiques.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.