TORNAR
PUBLICITAT

Amb el pla “Tous en transició” es fa un pas més i el municipi s’adhereix a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública

Espai patrocinat per

Junt amb Argençola són els dos únics municipis anoiencs que en formen part

Empresa
Dilluns, 10 agost 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública es va presentar el dia 20 de juliol a Terrassa i va comptar amb la presència, a través d’una plataforma virtual, d’alcaldes i regidors dels municipis membres.

PUBLICITAT

Una cinquantena de municipis han començat el procés per constituir l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP) que aplegarà els municipis compromesos amb la gestió pública de l’energia. Sant Martí de Tous s’hi ha adherit en el marc del projecte “Tous en transició”, pla que ha impulsat diversos projectes sobre la producció d'energia sostenible i el seu foment al municipi.
L’associació AMEP tindrà per objectiu impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica i desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic que sigui just, democràtic i sostenible.
L’alcalde de Sant Martí de Tous, David Alquézar, afirma: “des de Tous treballem per una transició energètica real que acabi amb l’oligopoli existent. El model energètic actual genera uns costos ambientals, socials, econòmics i de salut que no podem acceptar en l’actual situació d’emergència climàtica”. Alquézar afegeix: “els Ajuntaments som una peça clau a l’hora de reformar el model de distribució d’energia elèctrica i nosaltres hi estem profundament compromesos”.
La previsió per a la constitució de l’entitat és que el setembre s’aprovin els estatuts de l’AMEP als plens municipals dels ajuntaments adherits i que, durant el mes d’octubre, se celebri l’assemblea general constituent de la nova entitat a Terrassa.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.