TORNAR

La plantilla de SAIFOR alerta que l'empresa "pot acomiadar tots els treballadors"

Espai patrocinat per

S’ha presentat concurs de creditors i alerten que perillen més de 40 llocs de treball

Empresa
Dijous, 5 juliol 2018. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

SAIFOR, una empresa de Vallbona d'Anoia que factura components per a centres de processament de dades i sales de control d'alta tecnologia, "ha presentat concurs de creditors" segons els advocats de la plantilla. Afegeixen que "els treballadors no han cobrat la paga extra ni la nòmina de juny".

PUBLICITAT

Els advocats de la plantilla de SAIFOR, empresa amb una planta a Vallbona d'Anoia, alerten que "es pretén acomiadar la totalitat de la plantilla ocupada a la seva seu i centre productiu de Vallbona d'Anoia". Apunten que "no s'ha abonat als seus treballadors l'import d'una paga extra i una part de la nòmina corresponent al mes de juny. Des de la direcció de la multinacional s'ha traslladat als representants dels treballadors que l'empresa no afrontarà el pagament de les indemnitzacions que correspondrien en cas d'extinció dels seus contractes". La plantilla és integrada per més de 40 persones. El concurs de creditors, presentat al jutjat número 5 de Barcelona, consta d'actius per valor de vuit milions d'euros i un passiu de vora set.

L'empresa fabrica equips de processament de dadesEls treballadors fan responsable a "l'erràtica direcció de l'empresa" de l'actual situació d'una de les companyies de "referència del sector tecnològic a Catalunya i preparen una intensa campanya de mobilitzacions contra el tancament". La companyia, guardonada el passat novembre pel Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, és un exemple de projecció internacional (va arribar a disposar de centres de distribució i representació a Bèlgica, França, Dubai i Madrid i els seus productes es distribueixen a més de 40 països de tot el món). Aquests acomiadaments es troben envoltats d'incertesa, atès que l'empresa ja els ha deixat d'abonar "la paga extra que hauria d'haver pagat al mes de juny i una part de la nòmina d'aquest mateix mes.

L'empresa, vinculada al Grup Isart, va néixer l'any 1991. Els treballadors i treballadores assenyalen que les dificultats vénen "a l'hora d'impulsar l'ambiciós procés d'expansió internacional que ha portat SAIFOR a comptar amb les filials abans esmentades -de les quals cap existeix a dia d'avui- i destinar bona part de la seva producció al mercat internacional".

Bona part de la plantilla és representada pel Col·lectiu Ronda, una assessoria jurídica independent especialitzada en la defensa de col·lectius de treballadors. En aquest sentit, Josep Pérez, un dels advocats que integren l'equip de Col·lectiu Ronda, considera que cal vetllar per tal que el procés es desenvolupi amb el màxim respecte pels drets i les legítimes expectatives de la plantilla. "No permetrem -afirma Pérez- que es faci servir el tràmit del concurs de creditors per tal de desprendre's amb el menor cost possible de la plantilla, defraudant els seus interessos, i poder vendre així lliure de càrregues l'equipament, el coneixement i unes instal·lacions immensament valuoses. Ens hi oposarem fermament i defensarem el futur d'una empresa que ha assolit grans quotes d'excel·lència i no mereix tancar portes per un problemes que en cap cas han generat els treballadors i treballadores".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.