TORNAR
PUBLICITAT

Set empreses i serveis de l'Anoia, compromesos amb la sostenibilitat turística

Espai patrocinat per

Han estat distingits per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç amb la Certificació Biosphere

Empresa
Diumenge, 18 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Set empreses i serveis han estat distingits amb el distintiu "Compromís per la sostenibilitat Biosphere", impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç, amb el qual es reconeixen les empreses turístiques i serveis que fomenten les bones pràctiques en gestió sostenible. 

PUBLICITAT

Han rebut aquest distintiu un total de 245 empreses i serveis, entre les qual n'hi ha set de l'Anoia: els establiments de turisme rural Cal Fuster de la Plaça (Sant Martí de Tous), Cal Prat (Calonge de Segarra), Can Morei (Orpí), Cal Barrusca (Els Prats de Rei) i els serveis Observatori de Pujalt (Pujalt), el Punt de difusió cultural i turística (Igualada) i l'Oficina de turisme (Calaf).

En l'acte de lliurament d'aquests segells, celebrat aquest dimarts 13 de març, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va explicar que la «Diputació compta amb una estratègia de territori fonamental a través de la seva sostenibilitat, el respecte al medi ambient i el patrimoni». «Hem de posar en valor – ha afegit la presidenta de la Diputació - aquest Compromís Biosphere perquè fem futur des del sector del turisme. Perquè volem posicionar el nostre territori com una de les millors destinacions del món». 

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha manifestat per la seva banda que “les institucions hem de 2 treballar i coordinar projectes per tal de fer del turisme un actiu sostenible i amb visió a llarg termini”. Tanmateix, durant la seva intervenció ha fet al·lusió a què el distintiu és un compromís i en aquesta característica rau el valor de la certificació. 

L'alcalde d'Igualada Marc Castells, en la seva condició de vicepresident segon de la Diputació de Barcelona,ha remarcat que «el distintiu de Compromís per la sostenibilitat Biosphere és una línia prioritària per la Diputació de Barcelona i ens permet seguir avançant cap a un turisme sostenible i responsable». 

Compromís per a la sostenibilitat

El “Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere” vol estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona. Es tracta d’un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona, amb el suport de l'Institut de Turisme Responsable (ITR), que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d'una destinació turística. El desplegament i implantació territorial del programa s’articula amb la Cambra de Comerç de Barcelona, com a entitat representativa del sector empresarial de les comarques de Barcelona i amb una gran implantació territorial, i els 11 ens de gestió turística comarcals en conveni amb la Diputació de Barcelona. 

La Diputació de Barcelona ha impulsat, juntament amb l’Institut de Turisme Responsable i la Cambra de Comerç de Barcelona, una metodologia per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics d’una destinació, públics i privats. Una metodologia que permet adquirir unes habilitats suficients per a la gestió sostenible d’aquests serveis turístics, en estreta relació amb els diferents serveis turístics de la Destinació. Com a resultat d’aquesta implantació voluntària, els serveis turístics que hi participen obtenen el distintiu de “Compromís per la sostenibilitat Biosphere”, anualment renovable.  Amb aquesta metodologia la Diputació de Barcelona disposa de la “Certificació Biosphere" a través de les seves marques turístiques i , a partir d’ara, els serveis turístics i les empreses poden involucrar-se amb la seva sostenibilitat a través del “Compromís Biosphere”. 

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.