TORNAR
PUBLICITAT

La UEA i TICAnoia debaten l'empresa 4.0

Espai patrocinat per

La sessió va comptar amb la col·laboració de CEINA, Engisoft, Kfew Systems i Teledoc

Empresa
Dilluns, 1 juliol 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Com abordar la transformació digital i que aquesta repercuteixi en les empreses per tal que puguin ser més productives i més competitives, va ser l'objectiu de la sessió que van dur a terme conjuntament les entitats Unió Empresarial de l'Anoia i TIC Anoia, amb les intrevencions de Manel López, director de CEINA, Albert Ginestà de Kfew Systems, Yaïr Bonastre i Francesc Sabaté, de Teledoc TEDELOC i David Regordosa, d'Engisoft.

 

PUBLICITAT

La sessió, que duia per nom “Empresa 4.0: IoT, sensors, manteniment predictiu i visió artificial a la indústria”, segueix la línia de treball d'aquestes dues entitats anoienques "per tal d'apropar, informar i formar a les empreses i tècnics de la comarca en les diferents àrees de l'Empresa 4.0. I és que aquest concepte és l'horitzó del futur, a mitjà i llarg termini, per l'entorn empresarial, per esdevenir més competitives dins un mercat cada vegada més global i diversificat. En aquest sentit, aquesta jornada va permetre veure de prop l'expertesa i els casos d'èxit d'empreses i tècnics clau en transformació digital i molt especialment en certes branques de la tecnologia 4.0", talmcom han explicat els organitzadors.

Va obrir la jornada Manel López, director de CEINA, que va exposar què suposa l'IoT (Internet de les coses), què implica, i les aplicacions i resultats que se'n poden derivar. López va incidir en què l'IoT té molt a veure amb la forma de fer les coses i amb la dimensió empresarial, així com també, que tots els sectors actualment compten amb aplicacions i funcionalitats que ja es basen en aquest concepte: el manteniment predictiu, la medició, el monitoratge, entre altres.

La sessió va continuar amb l'exposició de dos casos ppràctics, a càrrec d'Albert Ginestà de Kfew Systems i de Yaïr Bonastre i Francesc Sabaté, de Teledoc. Albert Ginestà va presentar com el fet de tenir un sistema o una maquinària connectada amb sensors, permet recollir les dades, emmagatzemar-les i interpretar-les i això permet actuar de forma predictiva, i així actuar abans que hi hagi una parada o un error. I, per la seva banda, Yaïr Bonastre i Francesc Sabaté van il·lustrar amb una prova en directe com a través de la visió -i amb l'aplicació de les xarxes neuronals-, es pot aconseguir que el sistema aprengui de forma autònoma, què es vol detectar, per tal d'identificar un element concret dins d'una totalitat diversa o d'un producte determinat enlloc d'un altre.

Finalment, David Regordosa, d'Engisoft, va mostrar com fer un prototipatge ràpid i efectiu en IoT: un prototip permet confirmar que la solució IoT sigui viable, que es pugui implementar per fases, agilitzar gràcies als serveis existents al cloud, així com també presentar el producte a la direcció de l'empresa o als inversos perquè ho puguin avaluar amb major coneixement.

  

Renovació de l'acord de la UEA i TIC Anoia

Aquesta activitat engega la renovació de l'acord de col·laboració de les dues entitats, UEA i TIC Anoia. Un acord que permetrà treballar conjuntament per millorar en aspectes clau com la competitivitat, la innovació i la cerca de nous mercats.

Tenint en compte que la comarca de l'Anoia compta amb un teixit empresarial viu, dinàmic i potent, l'acord entre les dues entitats permetrà treballar coordinadament per impulsar el sector de les noves tecnologies i les empreses TIC de la comarca. En aquest sentit, el model associatiu empresarial ha d'evolucionar en la mateixa direcció per donar resposta a les necessitats de les empreses, creant sinèrgies i noves oportunitats en benefici del teixit empresarial de la comarca.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.