TORNAR
PUBLICITAT

El 10% dels alumnes de primària i secundària a centres d'Igualada són de Vilanova o Montbui

En el cas d’Igualada, un 91% dels alumnes no universitaris d’aquest curs han estudiat al mateix municipi

ensenyament
Divendres, 26 juny 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Malgrat que ambdós municipis tenen una oferta consolidada de centres de primària i secundària, públics, només set de cada deu alumnes resten a escoles o instituts del seu propi terme municipal. La principal opció de les seves famílies són els centres concertats d'Igualada.

PUBLICITAT

Imatge aèria de la Conca FOTO: Ràdio IgualadaLes dades de la Generalitat sobre la mobilitat entre municipis d'estudiants no universitaris indiquen que les escoles concertades d'Igualada capten una important xifra d'alumnes de Vilanova i de Montbui. De les poblacions de l'Anoia amb centres de primària i secundària públics, són les dues on la xifra d'alumnes que els cursen al municipi no arriba al 70%. La importància numèrica dels joves montbuiencs i vilanovins als centres no universitaris de la capital de l'Anoia és molt rellevant: a finals del 2019, suposaven una mica més d'un 10% de l'alumnat. 733 alumnes d'un total de 6.946.

La preferència d'aquestes famílies de Montbui i Vilanova és, principalment, pels centres concertats d'Igualada. Per proximitat i tradició, centres com l'Emili Vallès o l'Institut Pere Vives, han acollit molts alumnes de Montbui des de fa anys (33 i 25, respectivament). Amb tot, els centres concertats més pròxims a Montbui, la Mare del Diví Pastor i l'Escola Pia, tenen molta demanda a la població veïna, amb 28 i 79 alumnes matriculats. Hi ha 346 joves de Montbui que estudien a Igualada en ensenyaments no universitaris, un de cada 20 alumnes en un centre de la capital.

Del total de montbuiencs que estudien a Igualada, 229 ho fan en centres concertats, el 66%. En el cas vilanoví, hi ha 387 estudiants no universitaris a Igualada, dels quals un 81% ho fa en centres concertats de la capital. Els centres concertats tenen, en total, gairebé 4.000 alumnes a Igualada (les dades de la Generalitat, però, no computen en aquest cas els de les escoles de Jorba). D'aquests 4.000, un 14% són alumnes de Vilanova o Montbui.

Xifres similars a Piera

A Piera, sense la possibilitat d'altres centres de primària o secundària a pocs quilòmetres del municipi, el percentatge d'alumnes no universitaris escolaritzats fora és d'un 74%. A Masquefa, puja a 78%. Calaf, amb primària i secundària, compta amb un 83,01% dels estudiants del mateix municipi als seus centres. El percentatge d'Igualada és el més alt, un 91%.

Dels residents a Igualada, també hi ha un transvasament d'alumnes a Vilanova i Montbui, però amb un relleu menor. 22 alumnes residents a Igualada estan matriculats a centres de Santa Margarida de Montbui a Infantil i primària i 31 alumnes residents a Igualada que estan matriculats a centres de Vilanova del camí. A l'ESO 12 alumnes residents a Igualada estan matriculats a l'Institut Montbui i 18 al Pla de les Moreres de Vilanova del Camí.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.