TORNAR

L'A3 Leather Innovation Center d'Igualada ofereix un curs en línia de tècnic en adoberia únic a Europa

Els estudiants podran cursar les pràctiques en set empreses del sector de la pell a Igualada

ensenyament
Dimarts, 18 gener 2022. 12:21. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'A3 Leather Innovation Center del Campus Universitari d'Igualada, depenent de la Universitat de Lleida, ofereix un Massive Open Online Course (MOOC), de Tècnic d'Adoberia, el primer d'aquest tipus que s'imparteix a Europa. Els MOOC són cursos oberts i dirigits a un ampli nombre de participats. En aquesta formació s'adquiriran coneixements generals i específics en els camps dels processos de fabricació de la pell, la química de la pell, les operacions de processament en humit, la mecànica, l'acabat, la qualitat de la pell, la sostenibilitat mitjançant les tecnologies netes disponibles i la vigilància dels riscos.

PUBLICITAT

En el cas del curs de Tècnic d'Adoberia, s'ofereixen 25 hores de classes en línia i 25 hores presencials. Els participants podran iniciar el curs en qualsevol moment de l'any i podran fer les pràctiques en set empreses del sector dels curtits d'Igualada: Morera Pell, Curtidos Badia Sau, Proyecto Fontanellas y Martí, Curtidos Riba Guixà, Procés de Pèl i Pell, Intraval i Igualadina de Depuració i Recuperació (IDR). Aquestes empreses van participar en una prova pilot prèvia per detectar les necessitats i crear un protocol específic d'actuació per cobrir-les.

La directora del grup de recerca igualadí A3 Center, Anna Bacardit, ha destacat que el nou curs "està enfocat a impulsar bàsicament dues competències en el sector industrial de la pell: la digitalització i la sostenibilitat. Però costa trobar joves que s'hi vulguin dedicar i el personal que hi treballa ja té una edat; cal facilitar un relleu generacional".

El curs de Tècnic d'Adoberia, s'emmarca en el projecte europeu Skills4Smart Textiles, Clothing, Leather and Footwear (TCLF) Industries 2030 juntament amb Euratex, organització que actua per aconseguir un entorn favorable per al sector del tèxtil i la confecció dins de la Unió Europea (UE), i diversos socis europeus. La UdL i el centre de recerca igualadí són dues de les 115 institucions, organitzacions i empreses que han signat recentment el Pacte per a les Competències TCLF, comprometent-se a millorar l'atractiu dels sectors del tèxtil, la moda, la pell i el calçat i invertir en la requalificació dels treballadors, integrant competències ecològiques i digitals.

La Comissió Europea oferirà als signants del Pacte per a les Competències beneficiar-se de la col·laboració en l'àmbit de la UE, nacional i regional i, en particular, accedir a xarxes, coneixements, orientació i centres de recursos. "Cal tenir en compte que la indústria tèxtil i de la confecció és un pilar essencial de l'economia local en moltes regions de la Unió Europea, com és el cas d'Igualada i la comarca de l'Anoia", han assenyalat des del Campus Universitari d'Igualada, afegint que "un dels objectius d'aquest pacte és dissenyar i desplegar cursos que promoguin les últimes tecnologies, eines i competències digitals i fomentin activitats de durabilitat, reparació i gestió de residus (competències verdes), en particular habilitats de disseny circular. És en aquesta línia que s'ha impulsat el curs de Tècnic en Adoberia."

Les persones interessades poden enviar un correu electrònic a info@a3center.cat.

PUBLICITAT

1 Comentaris

J

Joan

20 de gener 2022.12:41h

Respondre

Molt interessant!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.