TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament d'Igualada assegura que no es tancarà cap línia educativa el curs vinent

Patrícia Illa es mostra satisfeta també que ”les llars d’infants estan pràcticament plenes”

ensenyament
Dimarts, 16 gener 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les línies d'escola pública de cara al curs 2018-2019 es podran mantenir a Igualada. El govern de la ciutat espera que els responsables de la conselleria que assumeixin el càrrec a partir del febrer mantinguin aquest compromís.

PUBLICITAT

Un any més, les línies educatives de P3 a les escoles públiques d'Igualada es podran mantenir. La regidora d'Ensenyament i Joventut Patrícia Illa avança que "es té el compromís amb la Generalitat, des d'aquesta tardor, que les línies d'escola pública d'Igualada continuaran intactes de cara al curs 2018-2019". "La competència és de l'administració de la Generalitat i el Govern anterior ens va confirmar que no es prescindiria de cap línia" afegeix. 

AMPAs de diverses escoles de la ciutat, en una iniciativa de promoció de l'escola pública, el 2017El govern de la ciutat mostra la seva satisfacció pel fet que es consolidin totes les línies de les escoles públiques malgrat que la xifra d'infants que entren en edat escolar ha caigut clarament i està vora d'un centenar menys que el 2015. Pel que fa als concerts educatius que atorga la Generalitat a les escoles que no són de titularitat pública, aquest curs va caure una línia d'un dels col·legis religiosos d'Igualada, els Maristes. Illa puntualitza que "no és impediment perquè l'escola pugui ofertar de cara al curs vinent dues línies: si s'omplen, no hi ha d'haver cap problema perquè es reprenguin els concerts".

El descens demogràfic no afectarà "tampoc les llars d'infants municipals d'Igualada". La regidora apunta que "no hi ha d'haver alteracions. A mitjan de curs estan pràcticament plenes, s'han anat omplint els darrers mesos. Es va començar amb les línies de P0 quasi buides i també amb xifres baixes a P1. S'ha subsanat al llarg del curs però és cert que la baixada de natalitat fa mal i no hi ha una sobredemanda". Remarca que una de les raons de les bones xifres en aquest servei municipal "és que tenim els preus més baixos de la demarcació i això porta a famílies d'altres punts a matricular els infants a les escoles bressol d'Igualada".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.