TORNAR

L'Ajuntament de Masquefa presenta el curs 2017-2018 a la comunitat educativa

L’entrada del Font del Roure a l’Escola Nova 21, una de les novetats

ensenyament
Dissabte, 9 setembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les principals novetats del curs que s'obre dimarts, com la integració de l'Escola Masquefa II al CEIP Turó o el Pla d'Acció Tutorial a l'institut, es van donar a conèixer aquesta setmana a la comunitat educativa de Masquefa. 

Aquest dijous va tenir lloc la presentació oficial del curs escolar 2017/2018 davant la comunitat educativa de Masquefa. Un acte que va servir per donar la benvinguda als mestres i professors dels diferents centres educatius de la vila i per exposar les principals novetats que presenta el nou curs, així com els diferents serveis educatius i de reforç que es prestaran. La presentació va anar a càrrec de l'alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i també hi van intervenir la coordinadora de Serveis d'Intervenció Socioeducativa d'ACTUA, Mar Cuesta; la tècnica de Joventut de l'Ajuntament, Núria Pérez; i la tècnica d'Educació del consistori, Carme Alías.

L'alcalde Xavier Boquete, dreta, es va adreçar als assistents a l'inici de l'acteEs parteix amb cinc centres educatius: l'EBM La Baldufa, les escoles Vinyes Verdes, Font del Roure i El Turó, i l'Institut de Masquefa. Enguany, a més, pendents de les xifres definitives, la previsió és que augmenti sensiblement respecte el curs 2016/2017 el nombre de matrícules realitzades als diferents centres. El nou curs escolar a Masquefa presenta destacades novetats: l'Escola Masquefa II, que enguany fa la integració completa a l'Escola El Turó; pel que fa a l'educació entre els 0 i els 3 anys, l'Escola Bressol Municipal (EBM) La Baldufa obre les portes amb un total de set aules; a partir del mes d'octubre es reactivaran, novament, els Espais Familiars; finalment, l'Institut de Masquefa posa en marxa aquest cicle el nou Pla d'Acció Tutorial, que permetrà millorar l'acompanyament i el seguiment de l'alumnat. Així, entre les accions previstes, hi ha el programa 'Managers', consistent en què un alumne de 4t d'ESO acompanyi un o dos alumnes de primer al llarg del primer curs al centre.

Per tal de garantir a les famílies el dret bàsic a una educació digna, igualitària i inclusiva i amb el ferm propòsit de dotar els infants i joves del municipi d'eines de primer
nivell que fomentin el seu creixement personal i formatiu, l'Ajuntament de Masquefa impulsa i consolida enguany diferents projectes i serveis educatius dirigits al conjunt dels alumnes i les seves famílies. Continua l'Espai Socioeducatiu: iniciat el passat curs 2016/2017 amb l'objectiu de donar suport i acompanyar a infants i adolescents, entre 6 i 15 anys, fora de l'horari escolar. També segueix el Servei d'Atenció a Joves i Famílies: l'Ajuntament, juntament amb Dones amb Empenta (DAE), va posar en marxa l'octubre del 2016 aquesta nova prestació a través de la qual els i les joves a partir de 12 anys de Masquefa i les seves famílies poden rebre acompanyament educatiu i atenció psicològica a través d'una metodologia individual i grupal. 

Potser la novetat que ha tingut més ressò és la implantació del mètode Escola Nova 21. L'Escola Font del Roure és un dels centres anoiencs que s'uneix a aquest programa de renovació pedagògica. Masquefa vol reforçar enguany la seva participació en els diferents espais de formació i assessorament que promou la Diputació de Barcelona i seguir dinamitzant la Xarxa de centres de l'Anoia Est.

L'Ajuntament continuarà liderant la Xarxa Infància i Adolescència, que treballa de forma multidisciplinar i coordinada, per abordar situacions que afecten a infants i a adolescents del municipi. D'aquest treball en xarxa han sorgit programes de suport a l'estudi com l'Espai d'Estudi, que es realitza a l'Institut; l'Espai  Socioeducatiu "La Fàbrica"; i el Servei d'Atenció a Joves i Famílies. L'Ajuntament organitza conjuntament amb les direccions de les escoles i l'Institut, formacions per a mestres i professors. En aquest sentit, enguany la proposta formativa tindrà com a temàtica l'assetjament o bullying, i ha estat programada conjuntament amb el Departament d'Ensenyament.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.