TORNAR

L'Ajuntament, la UEA i el centre demanen l'ampliació de l'INS Milà i Fontanals

Proposen a la Generalitat que augmenti l’oferta de graus

ensenyament
Dijous, 29 juliol 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El director, Josep Maria Comaposada, assenyala que "tot i que hi ha més de 300 persones que no hi van poder accedir en primera opció -per al curs 2021-2022-, n'hem pogut recol·locar gairebé la meitat". La capacitat actual del centre és de 1.500 alumnes.

L'Ajuntament d'Igualada, la direcció de l'institut Milà i Fontanals i la Unió Empresarial de l'Anoia demanaran al Departament d'Educació de la Generalitat "l'ampliació de les instal·lacions de l'Institut Milà i Fontanals i l'increment de l'oferta de graus de cicle mitjà i superior". Una proposta que arriba després de "la gran demanda" que hi ha de formació professional "en especial dels cicles d'alta ocupabilitat".

Si per al curs passat van ser 250 alumnes que no van poder accedir al centre, enguany són més de 300 "un cop s'han fet les primeres matriculacions". Josep Maria Comaposada, director, apunta que "amb els alumnes que han desestimat matricular-se, 44, i altres accions, hem pogut acabar agafant la meitat de les persones que havien quedat fora, però cal fer un pas més i ampliar l'oferta".

Comaposada compareixia amb Marc Castells, Patrícia Illa i la gerent de la UEA, Paula Arias. El batlle expressa que "cal una aposta ferma que no limiti la formació professional
i de qualitat per l'espai i pels graus que s'ofereixen. S'ha de casar l'oferta i la demanda i que es puguin dur a terme a Igualada els cicles de Formació Professional que generen alta ocupabilitat i que estan molt demandats per als empresaris que busquen professionals. Són cicles que moltes vegades necessiten instal·lacions grans i ben dotades per poder-se impartir amb qualitat i per això cal que el departament d'Educació inverteixi en espai i recursos".

Segons Paula Arias "fa tres anys que demanem aquesta aposta per la formació professional. La borsa de treball de la UEA es troba amb la manca d'alguns professionals amb unes necessitats clares que no es poden cobrir amb les persones que hi ha l'atur actualment". Des de la UEA es reclama "personal especialitzat i també jovent motivat que necessita poder estudiar el que vol i no quedar-se fora d'aquests cicles".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.