TORNAR
PUBLICITAT

Els alumnes del programa 'Cultura Emprenedora', a punt per culminar els projectes

Les sis escoles d’Igualada que hi participen han passat per l’Ajuntament

ensenyament
Divendres, 7 abril 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els menuts de les diferents escoles han passat aquesta setmana pel Saló de Sessions de l'Ajuntament. Han demanat formalment el permís a l'alcalde per vendre els productes en parades a la via pública el 27 de maig.

PUBLICITAT

L'Ajuntament d'Igualada ha rebut aquesta setmana les diferents escoles que participen del programa 'Cultura Emprenedora'. Les cooperatives Art Marista i Somni Jove dels Maristes, Cooequipe i Coopro de les Escolàpies, World Creative i Tropicop de l'Acadèmia Igualada, E.V. Coop i Supercoop de l'Emili Vallès, i Ecocrafters del Col·legi Mare del Diví Pastor han passat per l'edifici consistorial i han estat rebudes per l'alcalde, Marc Castells, i la regidora d'Ensenyament i Joventut, Patricia Illa. Són cooperatives creades pels alumnes de 5è de primària en el marc del programa impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat a nivell local pels departaments d'Ensenyament i de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament.

Els infants de l'Emili Vallès, amb la regidora i l'alcaldeEl Saló de Sessions consistorial ha acollit els diferents grups aquesta setmana, amb els representants asseguts als escons dels regidors -a la vora de Marc Castells i Patrícia Illa- que explicaven el procés que havien seguit per a la constitució, l'elecció del nom i de l'equip directiu, així com el producte que han decidit elaborar i que posaran a la venda ben aviat. L'alcalde va interessar-se per la seva activitat i va destacar el valor de l'experiència. En aquesta visita a l'Ajuntament, els membres de cada cooperativa han sol·licitat a l'alcalde el permís per a la ubicació de les parades del mercat en què vendran el seus productes, que tindrà lloc el dissabte, 27 de maig, al carrer Òdena.

El mètode del programa 'Cultura emprenedora a l'escola' contempla la simulació de la creació, gestió i organització de cooperatives a l'aula. En el procés, els alumnes desenvolupen capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal que reforça l'adquisició de competències bàsiques, a la vegada que es treballa la connexió entre l'escola i el món del treball. Aquest és el sisè any de desenvolupament del projecte, que engloba 63 municipis de Barcelona i promou el treball conjunt entre els ens locals i els centres educatius. S'han creat 241 cooperatives escolars, amb la participació de més de 4.700 alumnes de 137 centres educatius de la demarcació. A Igualada, hi participen sis escoles i 11 grups que han creat 11 cooperatives. Els centres participants són els Maristes per sisè any, les Escolàpies per cinquena edició, l'Acadèmia Igualada per quart any, l'Emili Vallès per tercer cop, el Col·legi Monalco per segon any i Mare del Diví Pastor per primera vegada. 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.