TORNAR

Els alumnes de La Gaspar reben diversos reconeixements en la VII Jornada Art i disseny

Organitzada pel Departament d’Educació de la Generalitat dins del projecte Talent creatiu i empresa. L’Escola municipal d’art i disseny La Gaspar hi ha participat en els àmbits de la gràfica publicitària, l’artesania de complements de cuir i la gràfica au

ensenyament
Dimecres, 18 maig 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El passat El 6 de maig de 2022 es va celebrar, en format virtual, la gala de la VII Jornada Art i disseny: de l'escola a l'empresa, amb la presentació dels millors projectes finals dels Cicles de Grau Superior de Ceràmica, Escultura, Gràfica Interactiva, Gràfica Impresa i Il·lustració, organitzada pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, dins del projecte Talent creatiu i empresa. Com cada any, l'Escola municipal d'art i disseny La Gaspar hi ha participat, en els àmbits de la gràfica publicitària, l'artesania de complements de cuir i la gràfica audiovisual, rebent diversos reconeixements.

PUBLICITAT

L'objecte del programa Talent creatiu i empresa és fomentar la participació dels centres educatius que imparteixen ensenyaments professionals d'arts plàstiques i disseny en projectes que desenvolupin estratègies de relació en el camp de la innovació i l'intercanvi de coneixement entre els centres docents i les empreses, institucions i entitats, i que permetin als estudiants integrar en el seu aprenentatge l'entorn laboral d'un ambient real, adquirint hàbits de relacions humanes a l'empresa, del treball en equip, l'orientació cap al client, sentit d'iniciativa i esperit emprenedor, cultura d'empresa, innovació tecnològica, perfils professionals, i altres.

Tal com han assenyalat des de La Gaspar "l'alumnat ha treballat durant el curs en diferents projectes dels quals a més d'enriquir-se pedagògicament també adquireixen bagatge i experiència per inserir-se en un futur en el món laboral. Experimentant així una relació directa amb qui encarrega els projectes, com a dissenyadors i clients."

En aquesta edició, l'escola igualadina ha rebut diverses distincions per als projectes dels alumnes.

Pel que fa al cicle de Gràfica Publicitària i el projecte ICSSL. Treball. Prevenció. Un lloc segur, per part del Departament de Treball de la Generalitat, els alumnes de La Gaspar David Raich, David Ruiz i Gerard Alemany van obtenir tres mencions. En un esdeveniment especial, el 8 de juny, es descobrirà el projecte guanyador entre les escoles finalistes.

Des del cicle d'Artesania de complements de cuir i la Col·lecció Alas y Viento de Màscares del Món de Nacho Rovira i l'Associació Amics UNESCO Barcelona (AUB), l'alumnat del centre igualadí ha rebut una altra menció pels seus projectes, a càrrec de Laura Villavecchia i Ainhoa Fuentes per la Màscara Bassari; Pol Bocero i Yago Iglesias per la Màscara Búfal; Bet Millera i Montse Díaz, per la Màscara Mwana Pwo i Hommocaltom Ezzammouri i Adrià Planell per la Màscara Sol.

Finalment, també en el cicle de Gràfica publicitària, els alumnes Adrián Gámez, Marc Trullàs i Nil Enríquez han sigut els guanyadors en el projecte del Departament d'Educació. Transformació sostenible en l'àmbit educatiu, amb els seus cartells que es podran veure a tots els instituts de Catalunya.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.