TORNAR
PUBLICITAT

L'Anoia viu la 20a Setmana de la Ciència

El Sincrotó Alba o les ”escultures de llum”, entre els temes de les xerrades

ensenyament
Dilluns, 23 novembre 2015. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Del 13 al 22 de novembre s'han organitzat ,a l'Anoia, activitats com 'El Taller Científic: escultures de llum', a càrrec del departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada, que va tenir lloc el passat 15 de novembre al Museu de la Pell d’Igualada, o la xerrada 'Sincrotó Alba: què és i per què serveix', organitzada per l'Escola d’Enginyeria d'Igualada, que va tenir lloc el 18 de novembre al Campus Universitari d'Igualada.

La 20a edició de la Setmana de la Ciència va arribar a la comarca del 13 al 22 de novembre. La Llum i els Sòls —coincidint amb l’Any Internacional de Llum i de les Tecnologies basades en la Llum i l'Any Internacional dels Sòls— han estat enguany el fil conductor que ha vertebrat les més de 300 activitats que s’organitzen arreu de Catalunya i en les quals  participen 100 centres educatius catalans.

Han estat diversos els instituts de la comarca que s'han involucrat en la Setmana de la Ciència, organitzant activitats que atorguen un paper molt actiu als alumnes. És el cas, per exemple, de l’IES Pla de les Moreres, de Vilanova del Camí, un centre que porta més 10 anys apostant per aquest esdeveniment. Enguany, tampoc no han deixat passar l’ocasió i han viscut una setmana plena d’activitats, xerrades i tallers relacionats amb la llum i el sòl.

Els principals promotors en són els professors de Departament de Ciències Naturals, encara que tan sols actuen com a coordinadors, ja que els verdaders protagonistes són els alumnes. Des de 1r d'ESO fins a 2n de Batxillerat, totes les classes de l'Institut s'hi involucren. Activitats com “Física divertida”, a càrrec d'en Manuel Belmonte, 'Taller de fotografia', dirigit per Luís Calle, 'Xerrada de radioastronomia', a càrrec d'Albert Borràs o la xerrada de Michelle Carlà: 'La llum Sincrotó'. A més, l'alumnat realitza i, alhora, participa en els més de 50 tallers que s'han preparat entorn a aquest tema: caiguda de l'aigua, eclipsi de sol i de lluna, a la caça dels espectres, ombres xineses, el món al revés, daltonisme, il·lusions òptiques, composició del color: la llum i els pigments, hologrames, les aurores boreals, què és el cel blau…

En definitiva, una gran iniciativa que acosta encara més la ciència a les escoles i que desperta petits científics a la comarca.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.