TORNAR

Les candidatures de la CUP Anoia proposen crear un centre de Formació Professional a Piera

Amb l’objectiu de descentralitzar i diversificar l’oferta i que cap alumne es quedi sense plaça a la comarca

ensenyament
Dimarts, 29 novembre 2022. 10:46. Redacció AnoiaDiari.

Resoldre la manca d’oferta educativa i, a la vegada, descentralitzar i diversificar l’oferta de Formació Professional a l’Anoia, com a alternativa de l’Institut Milà i Fontanals d’Igualada, són els objectius de la proposta que les candidatures de la CUP han posat damunt la taula del departament d’Educació: crear un nou centre de Formació Professional a l’Anoia, que s’ubicaria a Piera.

Les candidatures de la CUP Anoia assenyalen que “al llarg dels últims cursos molts dels nostres joves que tenien ganes de continuar estudiant en una formació professional pública i de qualitat, s’han vist sense plaça i/o abocats a matricular-se en un perfil professional que no era l’escollit o fins i tot fer una continuïtat dintre del sistema educatiu que no era la primera ni la segona opció”.

Manifesten que “en aquest curs escolar 2022-2023 un percentatge molt elevat d’alumnes preinscrits no ha obtingut plaça. Per poder distribuir aquest alumnat que ha quedat fora, el Departament d’Educació ha donat una “solució” molt poc adequada per garantir la qualitat educativa que és ampliar les ràtios de les classes. Això, ja ho sabem, sempre va en detriment de la qualitat de la formació que rep aquest alumnat, amb tallers i aules massificades. L’objectiu és que en plena preinscripció i matrícula no es vegin altre cop desbordades les sol·licituds per manca de places i que cap jove quedi sense plaça, pugui seguir estudiant i que sigui dintre de les opcions que triï.”

Els cupaires anoiencs insten el departament d’Educació “a escoltar la proposta que té per objectiu garantir d’una oferta professionalitzadora diversificada i descentralitzada, amb dos centres de formació a Igualada i Piera”.

Les candidatures de la CUP Anoia proposen la ubicació del futur centre de Formació Professional a Piera perquè “ja acull alguns cicles de formació professional dintre de l’institut, afavorint que l’alumnat de l’Anoia sud no hagi de fer tants desplaçaments per poder continuar els seus estudis. Alhora, això alliberaria preinscripcions al Milà i Fontanals, i faria possible que cap alumne es quedés sense plaça.”

Paral·lelament, les candidatures de la CUP a l’Anoia exigeixen al departament d’Educació “un increment de places de formació professional de manera que s’adeqüin a la demanda” i reclamen “que ja sigui a l’Institut Milà i Fontanals, al Badia i Margarit o al centre de formació de Piera, que es pugui oferir nous cicles amb relació a necessitats professionals de gran importància en un futur immediat, com tot allò relacionat amb la transició energètica (instal·lació i manteniment d’instal·lacions fotovoltaiques públiques i privades, etc.) o relacionat amb la bio agricultura de proximitat. Aquests sectors emergents comportaran la creació d’un nou teixit emprenedor. No seria acceptable que a Igualada i l’Anoia la principal dificultat fos la mancança de personal tècnic qualificat i, paral·lelament es perdessin nous filons d’ocupació.”


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.