TORNAR

La capelladina Rut Marlès Mallén, guardonada amb el primer premi en Física dels "Premis Universitat de Barcelona-Santander"

ensenyament
Dimecres, 10 juliol 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

El dijous 4 de juliol es va fer la entrega dels premis UB-Santander als millors treballs de recerca de batxillerat al Paraninf de la Universitat de Barcelona. El propòsit és premiar l'esforç dels estudiants de batxillerat en l'aprenentatge i la recerca, i també d'establir i consolidar els vincles amb els centres d'ensenyament de secundària. Aquest premis constaven de diplomes per al cinquè i quart classificat i diferents dotacions proporcionals en metàl·lic (una part pes si és matriculaven a la UB) per al tercer, segon i primer classificat respectivament.

Aquest any es van presentar més de mil treballs de recerca repartits entre les diferents facultats de la universitat. Belles Arts, Biologia, Ciències de la Terra, Dret, Economia i Empresa, Educació, Farmàcia i Ciències de l'Alimentació, Filologia i Comunicació, Filosofia, Física, Geografia i Història, Infermeria, Informació i Mitjans Audiovisuals, Matemàtiques i Informàtica, Medicina i Ciències de la Salut, Psicologia i Química. Cada facultat presentava cinc finalistes i a l'acte a la solemne sala del Paraninf de la Universitat de Barcelona es feia públic l'ordre dels guanyadors. Els equips avaluadors van posar èmfasi en la dificultat que van tenir en la tria per l'alt nivell que tenien els treballs, alguns equiparables a treballs de final de grau.
 
En la modalitat de Física la primera classificada (i única noia dels cinc finalistes) va ser la capelladina Rut Marlès Mallén de l'Institut Molí de la Vila de Capellades i tutora Sílvia Escura, amb el treball "L'harmonia de la física". Un estudi on és relaciona la física i la música través de les ones i particularment en instruments de corda.
 
El premi entregat Atila Herms Berenguer, catedràtic i exdegà i cap del equip avaluador de la Facultat de Física, el va recollir la seva mare, Anna Mallén Orgué, ja que la Rut es trobava competint a la Dance World Cup de Praga i malauradament no va poder assistir a l'acte.
 
Cal remarcar la solemnitat de l'acte. Realitzat a la sala del Paraninf de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, amb una representació de responsables de les diferents facultats, on van recalcar la importància d'aquest premis, el nivell dels treballs i on van felicitar a totes les guardonades. Posteriorment es va fer una fotografia de tots els finalistes a les escales d'accés a la sala i un esmorzar conjunt als jardins interior de l'edifici.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.