TORNAR

Castellolí, capital mundial del talent jove en el món del motor

Més de 3.000 estudiants universitaris han participat en la 12a edició del Formula Student Spain que s’ha fet al Circuit Parcmotor de Castellolí

ensenyament
Dilluns, 5 setembre 2022. 17:23. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Malgrat la pluja, que va fer acte de presència en algunes sessions, l'organització de la 12a edició del Formula Student Spain que s'ha dut a terme, del 29 d'agost al 4 de setembre al Circuit Parcmotor de Castellolí, han fet una valoració molt positiva de la trobada, que ha aplegat més de 3.000 estudiants d'enginyeria de diverses universitats d'arreu del món, competint en el disseny, desenvolupament, construcció i conducció d'un cotxe de competició monoplaça i compartint una experiència inoblidable a l'Anoia.

PUBLICITAT

Box d'un equip universitari (Foto: Toni Cortès Minguet)Formula Student és, segons els organitzadors, "un projecte educatiu internacional que permet als estudiants d'enginyeria formar part d'una experiència professional real i representa un màster de nivell superior en el sector de l'automoció, ja que possibilita als estudiants a aplicar els seus coneixements teòrics a l'experiència real. El projecte promou l'excel·lència acadèmica de l'enginyeria perquè abasta tots els aspectes de la indústria de l'automoció, incloent-hi la investigació, disseny, construcció, prova, desenvolupament, comercialització, administració i finances. Formula Student Spain té la missió de crear un espai multicultural per a joves enginyers per a l'intercanvi i desenvolupament de coneixements i valors com el respecte, la cura de les persones, el treball en equip i l'esforç, per assolir els més alts nivells d'excel·lència tècnica i personal".

José Manuel Barrios, president de la Societat Espanyola d'Enginyers d'Automoció (STA), entitat que organitza la Formula Student Spain ha explicat que aquest esdeveniment "es basa en tres pilars de la nostra societat: el talent jove, la passió i la tecnologia".

Barrios ha assenyalat que d'aquestes trobades "i fruit de la unió d'aquests tres pilars, han sortit coses molt interessants. Els patrocinadors principals són empreses i enginyeries dedicades al desenvolupament dels vehicles del futur i es fixen molt en tot el coneixement que hi ha aquí. Aquests joves són els futurs tècnics i enginyers del sector. Això fa que l'evolució en el sector de l'automoció i de la mobilitat sigui permanent. Unir 3000 persones que comparteixen aquest coneixement i aquesta passió és extraordinari".

Pel que fa a l'elecció del Parc Motor de Castellolí, Barrios ha manifestat que "el que busquem, principalment, és un compromís per part de les persones que gestionen l'equipament. Perquè no deixa de ser una distorsió d'una activitat normal. Els circuits estan dissenyats per acollir unes activitats concretes, però no ho estan per acollir la Formula Student Spain. El primer que busquem és que hi hagi compromís. En aquest cas, el Parc Motor i Castellolí es van posar des del primer dia per la labor d'aquest projecte. El segon punt que mirem són els espais. I aquí els hem trobat. I també busquem proximitat als llocs d'edicions anteriors, ja que tots els equips estan acostumats a venir entorn de Barcelona. Castellolí oferia les tres condicions."

Un monoplaça realitzant una prova  (Foto: Toni Cortès Minguet)Malgrat les adversitats climatològiques, la valoració, per a Barrios, "és molt positiva. Malgrat el temps, la valoració és molt positiva. Hem trobat molt bona voluntat per part de tothom, perquè sempre que hi ha canvis d'ubicacions això significa que totes les parts hem d'aprendre coses i adaptar-nos. La predisposició ha siguit molt bona, els equips també ho han valorat molt positivament. Hi ha coses que no podem controlar, com el temps, però hem d'intentar sempre fer-ho tant bé com podem en les condicions que ens trobem."

Per la seva banda, el batlle de Castellolí, Joan Serra, ha assenyalat que el Formula Student Spain "és un esdeveniment únic i, per tant, excepcional. Tenirt ants estudiants d'arreu del món aquí, a Castellolí, és motiu d'orgull. És la culminació de la feina feta fins ara. Tenir un equipament molt ben preparat fa que, com deia José Manuel Barrios, s'hagin fixat en les nostres instal·lacions. Per arribar fins aquí, cal tenir-ho tot a punt. N'estem molt orgullosos. Ara, molts estudiants d'arreu del món parlen sobre Castellolí i demà, quan aquests joves recordin tot el que han fet, serà un lloc que tindran sempre en la retina, tant pel que han viscut en la competició com en els valors socials que han compartit amb la resta de l'equip, una vivència com aquesta a fora de casa seva."

Serra ha afegit que l'esdeveniment "també ha aportat riquesa a la comarca. Hem buscat en tot moment la proximitat, proveïdors de serveis i instal·lacions que fossin de casa nostra. Hem aportat riquesa a la comarca."

Joan Serra i José Manuel Barrios  (Foto: Toni Cortès Minguet)Per al batlle de Castellolí, la celebració d'esdeveniments com aquest mostren el potencial del Parc Motor. "El fet que es pugui fer un esdeveniment com aquest al Parc Motor li dona molt valor. És un esdeveniment universitari, però també hi ha la indústria. Això és molt important. Aquí hi ha els enginyers del futur, futurs professionals que tindran càrrecs de responsabilitat en moltes empreses que, quan demanin unes instal·lacions per fer proves ja en la indústria real, podran venir aquí per realitzar-les, perquè les coneixeran. És una aposta d'avui pensant en el futur.”

En aquesta 12a edició del Formula Student Spain hi van participar 67 equips provinents de països com Alemanya, Suïssa, Itàlia, Anglaterra, Portugal, Polònia, Croàcia, Estònia, Estats Units, Romania, Països Baixos, França, Islàndia i Espanya. Ha comptat amb l’organització de la Societat Espanyola d'Enginyers d'Automoció), amb el suport d'institucions espanyoles i empreses rellevants del sector de l'automoció com Nissan, Mathworks, Doga, Bosch, Gestamp, Silence, LiveVision, Kapture, Mahle, etcètera. Algunes de les principals Universitats participants en la competició són la UPC Barcelona, Universidad Carlos III de Madrid, Technical University Munich, Oregon State University, Sapienza Università di Roma, Bern University of Applied Sciences, Poznan University of Technology, University of Zagreb, Eindhoven University of Technology, entre d’altres.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.