TORNAR

La Comissió contra la Segregació Escolar es posa en marxa a Igualada

Aquesta Comissió neix arrel de la signatura per part de l’Ajuntament del Pacte contra la Segregació Escolar

ensenyament
Dimarts, 4 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

"Implementar un seguit d'accions per fer d'Igualada una ciutat més equitativa i diversa" en l'àmbit educatiu, després de fer-ne una diagnosi. Aquest és l'objectiu que es marca la Comissió per la Equitat i Contra la Segregació Escolar de la capital de l'Anoia, que es va constituir la setmana passada. 

En un any en què hi ha a l'agenda importants novetats en l'apartat educatiu a Igualada (el possible pas de les Escoles de l'Ateneu a la xarxa pública i l'acabament de les obres de l'institut Badia i Margarit), s'ha constituït la Comissió per la Equitat i Contra la Segregació Escolar. La componen un total de 35 persones que pertanyen a diferents centres educatius, entitats, grups polítics i agents socials diversos, amb la tinenta de Batlle i regidora d'Ensenyament i Universitat, Marisa Vila, membres dels quatre grups municipals, representants dels Serveis Territorials, Càritas, amb el lideratge de la Inspecció Educativa. Aquest organisme començarà un període d’aproximadament tres anys de reflexió i planificació per prendre les mesures necessàries per fer més inclusives les escoles d'Igualada.

Segons la tinenta de batlle Vila, "hi ha el precedent de Manresa, on ja s'ha treballat amb una comissió com aquesta". El cas de la capital bagenca, la situació de segregació era més pronunciada sobre el paper, "hi ha set escoles de complexitat especial, segons informació de la Inspecció, mentre que a Igualada només n'hi ha una, l’escola Gabriel Castellà". La Comissió engegarà el  seu camí sense que la Generalitat hagi aprovat encara un nou Decret d'Admissions (que es preveia per aquest 2020), un retard "que no ens ajudar a treballar en la política municipal educativa, però ens hi posem".

La creació d'aquesta Comissió és un encàrrec dels Serveis Territorials, fet el setembre, Arran d’haver signat el març del 2019 el Pacte contra la Segregació . El primer pas serà fer "una diagnosi objectiva" de la situació, amb un estudi que elaborarà la Diputació. Vila subratlla que "la realitat en què ens trobem no és només la diferenciació entre escoles concertades i públiques. Ens trobem amb diferències entre els centres concentrats i entre els públics i, a vegades, hi ha també segregació dins de les pròpies escoles. És a dir, hem de treballar a diferents nivells".

Les pròximes trobades de la Comissió estan programades per l'abril i el juliol d'aquest 2020, quan ja es podran analitzar els resultats de les preinscripcions als centres escolars d'Igualada. Els treballs tindran un abast de tres anys en els que "es tractarà d'arribar a consensos" mentre s'esperen mesures com l'esmentat Decret d'Admissions. Un període en el qual es faran activitats paral·leles com debats i tallers per incentivar la reflexió i el coneixement sobre una realitat social que es reflecteix en el panorama educatiu.

 

 


2 Comentaris

J

Jordi

Igualada

4 de febrer 2020.15:50h

Respondre

”Implementar un seguit d’accions per fer d’Igualada una ciutat més equitativa i diversa”.

Passat per la traductora vol dir:

Repartim equitativament els alumnes amb necessitats... Llegir més especials per totes les escoles i mantenim la diversitat en el repartiment de diners per alumne de manera que per la Generalitat se segueixin destinant molts més diners a l’escola pública que a la concertada.
Vet aquí, enfonsem la concertada i així igualem tots els estudiants a la baixa.
Jugada mestra!

Ò

Òscar Pallarès Ribera

Igualada

5 de febrer 2020.21:34h

Passat per la traductoria vols dir:
No ens foteu alumnes amb necessitats a les nostres escoles concertades, que no volem barrejar-nos amb ells. Volem seguir vivint en la nostra bombolla guai i... Llegir més relluent. Ja que paguem, que es noti.

I això ho afegeixo jo, la Generalitat insufla tants tants tants diners a l’escola pública que jo prefereixo seguir-lo portant a la concertada.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.